Statistika sa Europskog prvenstva

Nijemci ugasili nade Mađara za polufinale

Posted on Posted in Uncategorized

Nijemci su u svakom segment rukometne igre nadigrali večeras slabašne Mađare. Čvrsta njemačka odbrana spustila je Mađarsku selekciju na zemlju u drugom poluvremenu što se pokazalo presudnim za pobjedu domaćina.

U prvom poluvremenu Mađari su dobro parirali domaćinima Njemačka selekcija nije imala priliku da se previđe odlijepi rezultatski. I jednim i drugima, najviše je odgovarala pobjeda u borbi za prolazak u polufinale. Uz Dansku, Švedsku i Francusku traži se četvrti polufinalista između Njemačke, Mađarske i Austrije.

OTKRIJTE VIŠE SADRŽAJA

Njemačka odbrana u drugom poluvremenu besprijekorno je funkcionisala te je zaključala svoj gol. Doduše, dobri dijelom Mađari vlastitim tehničkim greškama dali su priliku njemačkim igračima da povedu i da se razlika postepeno sve više povećavava. Brza i precizna igra također je večeras bila odlika njemačkih igrača, te se pri tome istakao Julian Koster sa 8 pogodaka iz devet pokušaja.

MOŽDA VAS ZANIMA

Nijemci ugasili nade Mađara za polufinale

Nijemci su u večerašnjem susretu ugasili nade Mađara za polufinale iako još postoje određeni izgledi za mjesto u polufinalnom susretu. Šanse Mađara su male jer pobjedom je Njemačka dobila više izgleda u odnosu na Austriju i Mađarsku.

Kada golmani nisu na niovu onda i timu ne mogu da cvjetaju ruže, nije li tako?! Mađarski golmani Bartucz Laslzo i njegov reprezentativni kolega Kristof Laszlo Palasics  odbranili su samo 5 udaraca. Dok na drugoj strain istakao se Andreas Wolf  koji je od 29 udaraca uspio 9 zaustaviti što je u procentima 31 % odbrana.

Sportski biseri: Najjači šut na utakmici ostvario je Ancsin Gabor (Mađarska) 14.94 km/h

REZULTAT

35:28 (18:17)

Igrač utakmice: Julian Koster