Amerikanci nikad jači - Triple dream team stiže govori o američkoj košarkaškoj selekciji

Amerikanci nikad jači: Triple dream team stiže

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Amerikanci nikad jači: Triple dream team stiže

Amerikanci nikad jači dolaze na Olimpijske igre sa košarkaškom selekcijom koja bi trebala do finala lagano da stigne. Amerikanci su izraziti favoriti ako je suditi po imenima koja navodno stižu u Pariz, grad ljubavi. Kada u sastavu imate imena koja su sposobna da na jednoj utakmici postignu 50 i više poena onda ih morate poštovati ako ništa zbog kvaliteta koji prikazuju na NBA parketima. No Mundobasket je pokazao da se atomska košarka igra u mnogim državama svijeta a ne samo u Americi.

MOŽDA VAS ZANIMA

Tako da izgleda, da su se Amerikanci konačno otrijeznili od svog sna o tome kako su najbolja košarkaška selekcija na svijetu nakon slabo odigranog Svjetskog prvenstva u košarci 2023 godine, kada su zauzeli tek četvrto mjesto te za Olimpijske igre u Parizu spremili su “Triple dream team”, nikad jači bar po imenima.

Otrežnjenje je izgleda došlo nakon što su ih Kanađani u borbi za treće mjesto nakon produžetaka porazili rezultatom 118:127. Prije toga, Amerikanci su progutali i “gorak ukus” protiv Nijemaca koji su nevjerovatnom igrom iznenadili te pobjedom od 113:111, ostavili da se bore za treće mjesto dok su Nijemci otišli u finale Mundobasketa.

Zamislite ovakav sastav Američke selekcije za Olimpijske igre u Parizu:

Sa Stephom Curryjem, Kevinom Durantom, Anthonyjem Davisom, Jaysonom Tatumom i Draymondom Greenom, te Devin Bookerom, Damian Lillardom, Kyrie Irvingom, itd.

Tko bi njih mogao pobijediti? Šta vi mislite?

https://twitter.com/i/status/1700816107014160655

PREPORUČUJEMO – Zdravi obroci

0