Briljantni Slovenac Luka Dončić postigao 73 poena saznajte kako je igrao Luka Dončić

Briljantni Slovenac Luka Dončić postigao 73 poena

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Briljantni Slovenac Luka Dončić postigao 73 poena

Briljantni Slovenac Luka Dončić imao je sjajnu večer koju će doživotno pamtiti.  Ne samo da je postigao 73 poena, već je i asistirao svojim saigračima.

Tako da su raspoloženi igrači Dallas Mavericksa savladali Atlanta Hawkse u gostima 148:143, uz lepršavu i briljantu igru Luke Dončića koji je postigao 73 poena. Maestralna igra Luke Dončiča, donijela mu je i status legende NBA lige jer je postao prvi košarkaš sa datih preko 70 poena na jednoj utakmici i pri tome imao postotak šuta veći od 75 %.

Sa ubačena 73 poena na utakmici 26.01.2024. godine protiv Atlanta Hawksa ovim je ušao i u Top 5 najefikasnijih strijelaca, rame uz rame sa legendarnim igračima NBA lge, Wiltom Chamberlainom, Kobi Brajantom.

OTKRIJTE VIŠE SADRŽAJA

Nevjerovatna statistika o igri Dončića kaže da je šut iz igre bio 25 od 33 pokušaja. Za tri poena ubacio je 8 iz 13 pokušaja te za dva poena gotovo da je bio 100 % , od 16 ubacio je 15. Svestani Luka u ovoj utakmici nije samo zabijao koševe za Mawerikse, već je uhvatio i deset skokova te proslijedio sedam asistencija.

Da li će opet nekada za Dallas Mawerikse ili možda neku drugu NBA ekipu uspjeti ponoviti ovakav maestralan nastup na jednoj utakmici? Šta vi mislite?

Ovakvog sjajnog igrača ne vjerujemo da će Dallas ikada prodati, zar ne?!

 

PREPORUČUJEMO – Smoothie

 

0