Balkanski vidovnjaci, astrolozi i numerolozi predviđaju šta nas čeka u narednoj godini...

Danas 21.08.2017., bliski dodir Sunca i Mjeseca u Lavu na 28*53’

Posted on Posted in Astrologija, Autorski članci

Danas 21.08.2017., bliski dodir Sunca i Mjeseca u Lavu na 28*53’ prvo će biti vidljivo u Sjevernoj Americi. A kako internet mediji prenose, Cnn je najavio da će uživo prenositi spektakularno pomračenje Sunca. Inače i, za bliski ali i opozitni susret Sunca (Muškarac, energija, ego…) i Mjeseca ( Žena, dom, osjećaji… ) važe pravila snažne energetske konotacije. -Jer, i jedno i drugo, jakog su energetskoga dejstva kroz koje nude u jednom momentu priliku za rast a u drugom jasnu potrebu za promjenom uz krize. I u takvim prilikama najbolje je ostati miran i fokusiran! Znate dragi moji, sad osjećaji duše ( Mjesec ) ali i reakcije srca ( Sunce ) lete nemilosrdnom brzinom koje znaju psihički slabije osobe da u potpunosti sagore ( Lav-vatreni znak, spaliti ).

Ovaj put pomračenje se dešava, danas 21.08.2017., te taj bliski dodir Sunca i Mjeseca u Lavu na 28*53’ u znaku sjajnog Lava naklonjenoga javnoj sceni i mijenju, a koji dominira svojom potrebom za dramatikom. Tako da, mnoge osobe i odnosi osjetit će lavovsku snagu dramaturško snažno oblikovanih procesa i preokreta. Svi koji ne budu spremni da „pomiluju“ promjene koje dolaze, osjetit će velike probleme u svom vatrenom i zaljubljenom srcu, jer mnoge veze ovaj put mogu da se privedu kraju.

Uzmemo li u obzir da su pod dejstvom Lava i predsjednici i ljudi od autoriteta, iskreno me ne bi iznenadilo da mnogi od njih svojim izjavama ( Merkur Rx ) vezane s prošlošću ili ponavljanjem uzburkavaju javnost (Lav) i to dramatično ( Pomraćenje Sunca u Lavu ). Da li će biti skidanja maski sa srca poznatih javnih ličnosti ? Po mom mišljenju, smatram da hoće. A da li će biti skidanja sa trona ( Lav ) nekih od osoba na važnim položajima? Da, bit će! Jer kako se kaže kod nas: Dok jednom ne smrkne ( Pomraćenje u Lavu ) drugom ne svane. Dakle, bit će i onih osoba koje će od ove pomrčine profitirati.

Dakako, ne zaboravimo da utjecaj retro Merkura i pomračenje Sunca u Lavu treba posmatrati i kroz osobne natale. -Jer u astrološku kuću na koju vam padaju tu će najveće dejstvo imati. Kao i njihov pozitivni ili negativni odnos sa drugim planetama. Zasigurno, POMRAČENJE SUNCA najviše će osjetiti osobe rođene u znaku Lava, sa stelijumom planeta u Lavu, sa uzlaznim znakom u Lavu, kao i sa Mjesecom u Lavu. Po mom mišljenju, i Ovnovi će u manjoj ili većoj mjeri osjetiti navedeno.

Također, uz pomračenje Sunca, ne zaboravimo da nas u ovom periodu prati retrogradni Merkur iz Djevice koji trenutno ozbiljno pravi probleme u svakodnevnoj komunikaciji. Također, pri razumijevanju sa doktorima i apotekarima. U saobraćaju i problemima sa automobilima na servisu, davanja usluga preko netu. Pa i u ovo vrijeme pokojom pokvarenom baterijom koja je dotrajala na vašem laptop. I pokojom nestalom dokumentacijom ili mobitelom.

Danas 21.08.2017., bliski dodir Sunca i Mjeseca u Lavu na 28*53’ na primjeru uživo.

A upravo čitam status na Facebooku drage prijateljice Amele ( Pješak-Merkur ) koja se stojeći na pješačkom prijelazu (Merkur) dvoumila ( Djevica-Analiza ) prijeći na drugu stranu zbog Mercedesa koji je jako brzo prilazio pješačkom prijelazu. Mercedes je snažno zakočio i stao da bi Citroen iza njega udario u zadnji dio.

Zanimjlivost jedna ova je mala, ta igra između Marsa u Lavu (Mercedes je njemačko vozilo koje je brzo ( Ovan,Mars ) vozilo a simbolički gledano Citroen je francusko auto ( Francuska –Lav ), i dodajmo tu još Merkura rx u Djevici kroz uniformisane saobraćajne policajce koji se vraćaju mrzovoljno na njima poznato, dosadno, i staro mjesto udesa, i cijela slika je tu…

Po mom mišljenju, optužit će vozača citroena! Zašto? Pa zato, jer se danas policajcima baš i ne radi, i imat će pogrešno predstavljenu sliku pred sobom. Dodajmo, iako svi su doprinijeli nesvjesno tom događaju, kroz energetsku neusklađenost i suženu koncentraciju. Nažalost, loš dodir retro Merkura iz Djevice, te Marsa i Sunca iz Lava simbolički oslikava doživljeni događaj moje drage prijateljice. Hvala dragom Bogu pa nikome ništa nije bilo. A vozačima slijedi kazna. I baš me ne bi iznenadilo da su „već jednu imali“. Ali i savjet da sačekaju sa popravkom svojih automobila tamo do iza 4.9.2017.