Foto TS BIH-Davis Kup govori o meču Bugarske i BIH

Davis kup Svjetska grupa I: Teniseri BiH u Bugarskoj

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Davis kup Svjetska grupa I: Teniseri BiH u Bugarskoj

Davis kup mečevi teniserski selekcija uvijek su puni iznenađenja i atraktivni su za gledanje. BiH otvara tenisku sezonu susretom protiv Bugarske koji će se igrati u Avenue Tennis centru u Burgasu (Bugarska). Meč između Bugarske i Bosne i Hercegovine igrat će se 3. I 4. februara 2024. godine, s početkom od 14h. Inače, Bosna i Hercegovina je učesnik Davis Kup Svjetske grupe I od 2016 godine.

Prednost BiH , možda će ležati i u činjenici da na listi nominacija Bugarskog tima ne nalazi se ime Gligora Dimitrova, nekada 3-ćeg, a trenutno 13 tenisera svijeta.

OTKRIJTE VIŠE SADRŽAJA

Davis kup Svjetska grupa I

Najbolji bosankohercegovački teniseri na meč sa Bugarskom dolaze u Burgas u sljedećem sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Tomislav Brkić, Mirza Bašić i Andrej Nedić, će zajedno sa selektorom Zrnićem i ostalim članovima bh tima probati ostvariti pobjedu na teškom gostovanju u Burgasu.

Na održanoj press konferencija kapitena teniskih reprezentacija Bugarske i Bosne i Hercegovine, medijima se prvo obratio selektor bosanskohercegovačke teniske reprezentacije Zoran Zrnić, koji je potvdio medijima, da je Bosna I Hercegovina došla u kompletnom sastavu.

Bosna i Hercegovina blagi favorit

Također je istakao zadovoljstvo, da će kao i uvjek momci dati sve od sebe, nastupajući za državni dres, te da smatra da je bosanskohercegovačka seniorska “DavisCup” reprezentacija blagi favorit u ovom meču. Osvrnuo se i na činjenicu da u “Davis Cup” takmičenju domaći teren  zna podići atmosferu, te domaćinu dati dodatnu energiju.

Nakon press koferencije bh tima, održana je i press konferencija bugarske selekcije, na kojoj je govorio selektor domaćina Valentin Dimov. Dimov je također istakao da je bosanskohercgovačka reprezentacija blagi favorit u ovom meču, ali da će domaća selekcija tražiti rješenje, kako bi izvojevali pobjedu.

Kako je saopšteno iz TS BiH, Bosanskohercegovački teniseri će u naredna dva dana odraditi i posljednje pripreme, kako bi bili maksimalno spremni za predstojeće mečeve sa domaćom selekcijom Bugarske koji će se igrati u Burgasu..

Izvor: TS BiH

PREPORUČUJEMO