Statistika sa Europskog prvenstva

Hamburg: Norvežani razbili Švedsku

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Hamburg: Norvežani razbili Švedsku 

U utakmici 4. kola druge faze grupe 2 Evropskog prvenstva za rukometaše Norvežani su sjajnom igrom razbili Švedsku . Iako su prvo poluvrijeme Šveđani igrali osjetilo se da odmaraju glavne igrače. No to ne umanjuje fantastičnu pobjedu selekcije Norveške u skandinavskom derbiju koji uvijekdaje zanimljive mečeve.

Hamburg: Norvežani razbili Švedsku

Hamburg: Norvežani razbili Švedsku

Do poluvremena koje se završilo u korist Norveške rezultatom 15: 12, Šveđani su može se reći I igrali jer zasigurno već na ovom susretuvećini igrača misli su bile uperene ka polufinalnom susretu. No u nastavku prednost Norvežana je I dalje rasla, iako se vidjelo da Su Šveđani poželjeli se vratiti u meč ali selekcija Norveške kvalitetnom odbranom I igrom u napadu nije dozvolila.

OTKRIJTE VIŠE SADRŽAJA

Do kraja susreta Norveška je igrala istim ritmom I tako kreirala senzaciju, iako se može reći da nisu po igri bili baš sjajni na ovom prvenstu ali I da u određenim susretima možda I sreća nije bila na njihovoj strani.

ALEXANDRE CHRISTOFFERSEN BLONZ, (23 godine), lijevo krilo Norveške selekcije večeras je bio sjajan te je zabio 11 golova iz 12 pokušaja. Ukupno na prvenstvu je dao 37 golova.

REZULTAT

Norveška-Švedska 33:23 (15:12)

PREPORUČUJEMO