Kako pripremiti hrskavi krompir sa roštilja

Posted on Posted in Razno │Čitaj sve i svašta izvan okvira

Kako pripremiti hrskavi krompir “da pucketa i žari u ustima” i to sa roštilja? Ako volite hrskavi krompir sočnog mirisa sa roštilja onda isprobajte ovaj jednostavan recept. Obično se na roštilj stavlja meso poput teletine, piletine, čevapa, no vjerujte i krompir vrlo ukusan može biti ako ga na pravi način pripremite.

Ukusno pripremljen krompir sa roštilja će da zažari i osvoji vaša čula svojim hrskavom teksturom koju svi vole.

Kako pripremiti hrskavi krompir sa roštilja

U nastavku članka pročitajte kako da krompir dobije zlatno žutu boju te saznajte na kojoj temperaturi bilo bi poželjno peći ga, ako želite da vam hrskava tekstura u ustima rasplamsa gastro užitak. Ovaj tradicionalan i praktičan recept hrskavog krompira dodatno će prošititi bogatstvo mirisa koje će se širiti okolinom dok uživate u raspaljenom roštilju.

Iako je ponekad jako teško i najboljim kulinaskim majstorima doći do savršeno hrsakvog krompira vrijedi zbog samog čarobnog okusa tako pripremljenog krompira isprobati i vidjeti kakav ste vi kulinarski majstor. Zar ne?  Isprobajte, nećete se pokajati.

Stoga uživajte u pripremi vašeg savršeno hrskavog krompira sa roštilja!

 

Otkrijte više sadržaja

Recept dana-Piletina s povrćem na mediteranski način

Recept dana  Piletina s povrćem na mediteranski način govori o tome kako pripremiti piletinu

Za danas vam predlažemo jedan ukusan recept koji se sprema na maslinovom ulju i s povrćem a temelj je piletina. Kako mnogi kažu mediteranska uhinja je jedna od najzdravijih na svijetu. Zbog toga smo se odlučili da za danas damo prijedlog jela koji u sebi sadrži čari mediteranske kuhinje.

Nadamo se da današnji “Recept dana | Piletina s povrćem na mediteranski način”  će vam se svidjeti te da ćete uživati u njegovoj pripremi i degustaciji.

Uživajte u magičnoj čaroliji mediteranske kuhinje. -Prijatno

Kako pripremiti hrskavi krompir sa roštilja

Važni detalji:

  1. Maslinovo ulje
  2. Začini
  3. Prethodno zagrijan roštilj na srednje jakoj temperaturi
  4. Povremeno miješanje
  5. Zlatno smeđa boja krompira

Jednostavan recept | Hrskavi krompir sa roštilja

Sastojci:

1 kg krompira (oljuštenog i isječenog na kriške)

3 kašike maslinovog ulja

2 kašičice sušenog ruzmarina

2 čehna bijelog luka (isjeckana)

So i biber po ukusu

Uputstvo:

  1. U velikoj činiji, pomešajte krompir, maslinovo ulje, ruzmarin, bijeli luk, so i biber.
  2. Prebacite smjesu na roštilj prethodno zagrijan na srednje jaku temperaturu.
  3. Pecite krompir dok ne postane hrskav i zlatno smeđe boje, povremeno mješajući, oko 20-25 minuta.

Poslužite toplo i uživajte u ukusu hrskavih roštiljiranih krompira!

Izvor informacija:

 

Preporučujemo

 

0