Kako pripremiti hrskavi krompir “da pucketa i žari u ustima” i to sa roštilja? Ako volite hrskavi krompir sočnog mirisa sa roštilja onda isprobajte ovaj jednostavan recept. Obično se na roštilj stavlja meso poput teletine, piletine, čevapa, no vjerujte i krompir vrlo ukusan može biti ako ga na pravi način pripremite.
Ukusno pripremljen krompir sa roštilja će da zažari i osvoji vaša čula svojim hrskavom teksturom koju svi vole.
Kako pripremiti hrskavi krompir sa roštilja
U nastavku članka pročitajte kako da krompir dobije zlatno žutu boju te saznajte na kojoj temperaturi bilo bi poželjno peći ga, ako želite da vam hrskava tekstura u ustima rasplamsa gastro užitak. Ovaj tradicionalan i praktičan recept hrskavog krompira dodatno će prošititi bogatstvo mirisa koje će se širiti okolinom dok uživate u raspaljenom roštilju.
Iako je ponekad jako teško i najboljim kulinaskim majstorima doći do savršeno hrsakvog krompira vrijedi zbog samog čarobnog okusa tako pripremljenog krompira isprobati i vidjeti kakav ste vi kulinarski majstor. Zar ne? Isprobajte, nećete se pokajati.
Stoga uživajte u pripremi vašeg savršeno hrskavog krompira sa roštilja!
Otkrijte više sadržaja
Recept dana-Piletina s povrćem na mediteranski način
Za danas vam predlažemo jedan ukusan recept koji se sprema na maslinovom ulju i s povrćem a temelj je piletina. Kako mnogi kažu mediteranska uhinja je jedna od najzdravijih na svijetu. Zbog toga smo se odlučili da za danas damo prijedlog jela koji u sebi sadrži čari mediteranske kuhinje.
Nadamo se da današnji “Recept dana | Piletina s povrćem na mediteranski način” će vam se svidjeti te da ćete uživati u njegovoj pripremi i degustaciji.
Uživajte u magičnoj čaroliji mediteranske kuhinje. -Prijatno
Kako pripremiti hrskavi krompir sa roštilja
Važni detalji:
- Maslinovo ulje
- Začini
- Prethodno zagrijan roštilj na srednje jakoj temperaturi
- Povremeno miješanje
- Zlatno smeđa boja krompira
Jednostavan recept | Hrskavi krompir sa roštilja
Sastojci:
1 kg krompira (oljuštenog i isječenog na kriške)
3 kašike maslinovog ulja
2 kašičice sušenog ruzmarina
2 čehna bijelog luka (isjeckana)
So i biber po ukusu
Uputstvo:
- U velikoj činiji, pomešajte krompir, maslinovo ulje, ruzmarin, bijeli luk, so i biber.
- Prebacite smjesu na roštilj prethodno zagrijan na srednje jaku temperaturu.
- Pecite krompir dok ne postane hrskav i zlatno smeđe boje, povremeno mješajući, oko 20-25 minuta.
Poslužite toplo i uživajte u ukusu hrskavih roštiljiranih krompira!
Izvor informacija:
Preporučujemo