Ruzmarinov špirit po uglednom travaru Sadiku Sadikoviću, jako je dobar prirodni lijek za liječenje kratkovidnosti.

Ruzmarinov špirit po travaru Sadiku Sadikoviću

Posted on Posted in Autorski članci, Knjige

Ruzmarinov špirit po travaru Sadiku Sadikoviću

Imate problem sa kratkovidnošću, i ništa vam ne pomaže? Da li ste čuli za lijek Ruzmarinov špirit po travaru Sadiku Sadikoviću? Upotrijebite navedeni biljni recept koji s vama dijelimo s ljubavlju. Dakle, poznati Bosansko-hercegovački travar Sadik Sadiković preporučuje kod kratkovidnosti recept za jačanje očiju od Ruzmarinovog špirita kojim se svaki dan natrljaju čelo, sljepočnice, lice i vratne žile.

Za znatiželjne evo par citiranih riječi uvaženog travara Sadika Sadikovića- „ Iako nisam učen čovjek, niti sam vješt u pisanju da bih mogao iskititi predgovor ovoj vrijednoj knjizi na način kako to rade ljudi od pera. Iako sam od svojih mladih godina tražio u turskim i arapskim knjigama znanja o liječenju ljudi, ipak se cijeli moj rad temelji uglavnom na dugogodišnjem iskustvu i pronalaženju ljekovitih trava. I mislim da se ne varam, ako kažem, da je iskustvo ponekad bolje od velike nauke“. Eto, to je travar Sadik Sadiković, koji je mnoge u narodu izliječio od mnogih boljki.

Dakle, za one koji zaista imaju problem sa kratkovidnošću, evo recept kako se pravi Ruzmarinov špirit: Uzmu se tri četvrt litra najjačeg čistog špirita i napuni sa cvijetom i grančicama ruzmarina. Boca se dobro začepi, i čep se dobro poveže da ne iskoči. Tako napunjena boca sa navedenim sastojcima ostavi se na vrućem suncu tri dana. A ako nema sunca, može se staviti i pored tople peći. Svaki dan treba bocu dobro promučkati dva tri puta. Nakon toga se procijedi, ulije u čistu bocu i pomiješa sa 3 do 4 grama kamfora. Takvim ruzmarinovim špiritom navedena mjesta trljaju se tako dugo dok koža ne upije špirit.

Ruzmarinov špirit po travaru Sadiku Sadikoviću
  • Tri čevrt najjačeg čistog špirita
  • Cvjetovi i grančice ruzmarina
  • 3 do 4 grama Kamfora
  • Boca-2 komada

 

Uz navedeni recept Sadiković preporučuje ušmrkavanje istog duboko u nos, kao i stavljanje obloga od kamilice na oči. Ruzmarinov špirit po uglednom travaru Sadiku Sadikoviću, jako je dobar prirodni lijek za liječenje kratkovidnosti.