Kako pripremiti hrskavi krompir sa roštilja

Posted on Posted in Razno │Čitaj sve i svašta izvan okvira
0
(0)


Kako pripremiti hrskavi krompir “da pucketa i žari u ustima” i to sa roštilja? Ako volite hrskavi krompir sočnog mirisa sa roštilja onda isprobajte ovaj jednostavan recept. Obično se na roštilj stavlja meso poput teletine, piletine, čevapa, no vjerujte i krompir vrlo ukusan može biti ako ga na pravi način pripremite.

Ukusno pripremljen krompir sa roštilja će da zažari i osvoji vaša čula svojim hrskavom teksturom koju svi vole.

Kako pripremiti hrskavi krompir sa roštilja

U nastavku članka pročitajte kako da krompir dobije zlatno žutu boju te saznajte na kojoj temperaturi bilo bi poželjno peći ga, ako želite da vam hrskava tekstura u ustima rasplamsa gastro užitak. Ovaj tradicionalan i praktičan recept hrskavog krompira dodatno će prošititi bogatstvo mirisa koje će se širiti okolinom dok uživate u raspaljenom roštilju.

Iako je ponekad jako teško i najboljim kulinaskim majstorima doći do savršeno hrsakvog krompira vrijedi zbog samog čarobnog okusa tako pripremljenog krompira isprobati i vidjeti kakav ste vi kulinarski majstor. Zar ne?  Isprobajte, nećete se pokajati.

Stoga uživajte u pripremi vašeg savršeno hrskavog krompira sa roštilja!

 

Otkrijte više sadržaja

Recept dana-Piletina s povrćem na mediteranski način

Recept dana  Piletina s povrćem na mediteranski način govori o tome kako pripremiti piletinu

Za danas vam predlažemo jedan ukusan recept koji se sprema na maslinovom ulju i s povrćem a temelj je piletina. Kako mnogi kažu mediteranska uhinja je jedna od najzdravijih na svijetu. Zbog toga smo se odlučili da za danas damo prijedlog jela koji u sebi sadrži čari mediteranske kuhinje.

Nadamo se da današnji “Recept dana | Piletina s povrćem na mediteranski način”  će vam se svidjeti te da ćete uživati u njegovoj pripremi i degustaciji.

Uživajte u magičnoj čaroliji mediteranske kuhinje. -Prijatno

Kako pripremiti hrskavi krompir sa roštilja

Važni detalji:

  1. Maslinovo ulje
  2. Začini
  3. Prethodno zagrijan roštilj na srednje jakoj temperaturi
  4. Povremeno miješanje
  5. Zlatno smeđa boja krompira

Jednostavan recept | Hrskavi krompir sa roštilja

Sastojci:

1 kg krompira (oljuštenog i isječenog na kriške)

3 kašike maslinovog ulja

2 kašičice sušenog ruzmarina

2 čehna bijelog luka (isjeckana)

So i biber po ukusu

Uputstvo:

  1. U velikoj činiji, pomešajte krompir, maslinovo ulje, ruzmarin, bijeli luk, so i biber.
  2. Prebacite smjesu na roštilj prethodno zagrijan na srednje jaku temperaturu.
  3. Pecite krompir dok ne postane hrskav i zlatno smeđe boje, povremeno mješajući, oko 20-25 minuta.

Poslužite toplo i uživajte u ukusu hrskavih roštiljiranih krompira!

Izvor informacija:

 

Preporučujemo

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

0