Web pretraživač poslova Jooble Prilikom traženja posla vjerojatno ste otkrili da prisutnost mnoštva web stranica za zapošljavanje na webu ne olakšava pronalazak željenog posla, a često i

Kako sam spoznao šta je Jooble: -Sasvim slučajno?!

Posted on Posted in Autorski članci

Kako sam spoznao šta je Jooble: -Sasvim slučajno?!

Kako sam spoznao šta je Jooble: -Sasvim slučajno?! Da, ljudi moji, sasvim slučajno i to putem interneta. A gdje je trenutno najviše informacija lagerovano, pitam vas? Na internetu, zar ne?! –Naravno, složit ćemo se, da je na internetu sijaset informacija dostupnih. I da preko određenih pretraživača skoro sve imamo na jednom mjestu, nije li tako?!

Evo kako sam spoznao šta je Jooble: -Sasvim slučajno?! A ko zna, možda je to i sudbinski trebalo baš sve ovako da se desi kao što vam sada pričam. Do prije par dana: -Šta je Jooble niti sam znao niti me zanimalo iskreno govoreći, iako Jooble od pomoći drugima, pa i meni samom može biti?!

Email kao „iznenađenje godine“!

Helem nejse, taj dan 24.8.2018. godine doživio sam prijatno iznenađenje godine od kojeg sam bio u potpunoj nevjerici. Sa jedne strane osjećaj ponosa a sa druge osjećaj sumnji prelamao se duboko u meni. Iznenađen sam zaista bio a iznenađenje je iznenađenje bez obzira dobiveno ono sasvim slučajno ili igrom sudbine svejedno je, zar ne?! Svi mi volimo iznenađenja posebno ako su prijatna, nije li tako?!

Eto taj dan mene je iznenadio jako mnogo i prijatno email dobiven od strane Jooble-a međunarodnog pretraživača poslova i Tanje Ermenić – Country menagera za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, vezano za moguću media saradnju. Čitajući email u sebi sam iskazivao zahvalnost Tanji i Jooble-u na pozitivnom potencijalu kojeg su prepoznali u mom pisanju i web sajtu almir.com.ba. Bio sam iskreno zahvalan im. Dok sam čitao email po treći put, rekao sam sebi pa ovo je super prijedlog. No samo u tom svemu bila je jedna kvaka. -Email od strane Jooble.org. bio je poslan šest mjeseci prije a ja ga tek sada čitam. Zapitao sam sebe samog a šta sada uraditi?

E sad kroz život i na greškama tuđim ili svojim čovjek se uči, zar ne?!

Odlučio sam biti posve iskren prema Tanji i Jooble-u, iako me gazila nervoza zbog mog nemara pri administriranju email adrese. Shvatio sam da u životu dese se nekada propusti koje ne želiš da se dese ali ipak se oni jednostavno dogode, nažalost. Dakle, šta je Jooble spoznao sam sasvim slučajno i to najviše zbog mog nemara prilikom administriranja poslovnog emaila. Inače sam prilikom administriranja emaila jako odgovoran, no iz nekog razloga email dobiven od Jooble-a ostao je neisčitan čitavih šest mjeseci, zamislite. E sad kroz život i na greškama tuđim ili svojim čovjek se uči, zar ne?!

Helem, četiri dana poslije čitanja dobivenog emaila od Jooble-a pošaljem otvorene ruke i čistog srca uzvratni email Tanji Ermenić, Country menageru za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. I opet budem iznenađen jako pozitivno. Zašto iznenađen ovaj put, upitat ćete se?! Jednostavno zbog profesionalnog i odgovornog pristupa Tanje Ermenić svome poslu. Kroz dostavljenu ponudu o saradnji putem emaila, pa ma koliko mali ili veliki početni korak bio, Tanja mi je uputila jasnu poruku o sebi i njenom karakteru ali kroz sebe i o Jooble-u kojeg predstavlja u ovom regionu, zar ne?!

Šta je Jooble.org

Jooble.org je međunarodni pretraživač poslova koji u Bosni i Hercegovini ulazi u top resurse u sferi otvorenih oglasa zapošljavanja a koji je još prisutan u 64 zemlje. Koristite pretraživače kao što su Google, Bing ili Yahoo, zar ne?! Jooble je isto takav jedan pretraživač ali sa tom razlikom da je specijalizovan za pretragu otvorenih poslova širom svijeta, pa tako i u BIH.

Pronađite za sebe posao iz snova, i to na jednom mjestu zvanom Jooble.

 

Mirić, 08:06

Maglaj, 29.08.2018. godine