Slatki raj-Kolač od šargarepe govori kako napraviti ovaj ukusni kolač

Slatki raj: Pripremite kolač od šargarepe

Posted on Posted in Slatki raj │Otkrijte sjajne recepte za ukusne kolače, Uncategorized
0
(0)

Slatki raj: Pripremite kolač od šargarepe

Slatki raj: Pripremite kolač od šargarepe, napravite odmah i obradujte ukućane ukusnom slasticom. Za pripremu ovog kolača koji može stojati u frižideru do 5 dana, potrebno je otprilike 35 minuta dok za kuhanje potrebno je 30 -tak minuta. Laho se priprema I najbolje ga je jesti na sobnoj temperature.

Namirnice iz ovog recepta donijetiće vam 680 kcal po porciji, a predviđeno je 10 do 12 serviranja. Po porciji dobit ćete 78 g ugljiko hidrata.

Upozorenje: Ako ste alergični na neku od namirnica iz recepta, kolač nemojte konzumirati. Orasi, grožđice, jaja i druge namirnice mogu izazvati alergijske ili druge zdravstvene probleme.

Sastojci

Za glazuru

 

Kako pripremiti kolač od šargarepe

Kako pripremiti kolač od šargarepe donosi vam Cassie Best, direktorica hrane sa bbcgoodfood.com

 

  • KORAK 1

Zagrijte rernu na 180C/160C ventilator/plin 4. Nauljite i obložite dno i stranice dva kalupa za torte od 20cm pergamentom za pečenje. U vrču umutiti ulje, jogurt, jaja, vaniliju i koricu. Pomiješajte brašno, šećer, cimet i muškatni oraščić sa dobrim prstohvatom soli u posudi. Iscijedite grudvice šećera kroz prste, protresite posudu nekoliko puta kako bi grudvice izašle na površinu.

  • KORAK 2

U suhe dodajte mokre sastojke, zajedno sa šargarepom, grožđicama i polovinom orašastih plodova, ako koristite. Dobro izmiješati da se sjedini, pa podijeliti između pleha.

  • KORAK 3

Pecite 25-30 minuta ili dok ražanj umetnut u sredinu torte ne izađe čist. Ako se mokra smjesa zalijepi za ražanj, vratite u rernu na 5 minuta, a zatim ponovo proverite. Ostavite da se ohladi u kalupima.

  • KORAK 4

Da napravite glazuru, umutite puter i šećer dok ne postane glatka. Dodajte polovinu mekog sira i ponovo umutite, a zatim dodajte ostatak (dodavanjem malo po malo sprečavate da se glazura rascijepi). Izvadite kolače iz kalupa i sendvič zajedno sa polovinom glazure. Prelijte preostalom glazurom i pospite preostalim orasima. Čuvaće se u frižideru do pet dana. Najbolje je jesti na sobnoj temperaturi. I to je to, slatki raj, uživajte i prijatno!

Želite li da objavimo vaš recept, budte slobodni kontaktirati nas!

MOŽDA VAS ZANIMA

Spremite kolače iz slatkog raja

Kinder lada: Slatki biser među desertima

Kinder lada sjajni biser među desertima donosi recept na uvid
Kinder lada sjajni biser među desertima

 

 

Otkrijte tajnu ukusnih kokos oblatni: Korak po korak uputstvo

Otkrijte tajnu ukusnih kokos oblatnih: korak po korak uputstvo tradicionalnih oblatni
Otkrijte tajnu ukusnih kokos oblatnih: korak po korak uputstvo

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

0