Kinder lada sjajni biser među desertima donosi recept na uvid

Kinder lada: Slatki biser među desertima

Posted on Posted in Slatki raj │Otkrijte sjajne recepte za ukusne kolače

Kinder lada je onaj slatki biser među desertima kojeg s ponosom iznosite među goste. Dakako, i vi ćete sa njim da “omastite brke” jer vjerujemo da će vam se svidjeti. U ovom članku donosimo vam recept za Kinder ladu. Ovo je pogodan kolač za neka manja porodična slavlja, kojim ćete oduševiti vaše goste.

S zanimljivim okusom Kinder lade daje šmek koji se topi u ustima. Uz ovu Kinder ladu znati ćete da ste proslaviti vaš rođendan uz dobre prijatelje ali i dostojanstven kolač kojeg svi vole.

Jednostavnost spravljanja i brzina pripreme također može biti od koristi svakoj domaćici koja se nađe u dilemi, šta da kao desert spremi.

OTKRIJTE VIŠE SADRŽAJA

Kinder lada: Slatki biser među desertima

TIJESTO

8 jaja

8 kašika brašna

8 kašika šećera

Priprema tijesta:

Jednostavnost pripreme ovog tijesta će vas oduševiti. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, zatim dodajte brašno  a onda na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Naravno pečeno tijesto ćete prerezati i premazati kremom koju ćete napraviti.

MOŽDA VAS ZANIMA

KREMA

1 puding od čokolade

5 dl mlijeka

2 žumnjka

10 dag (100 g)šećera

25 dag (250g) margarina

10 dag  (100 g) kinderlade

Priprema kreme:

Priprema kreme nije baš tako jednostavna kao spravljanje tijesta ali i ona se vrlo brzo sprema. kremu pripremite na ovaj način: Žumanjke, šećer i puding dobro razmutite s malo mlijeka a zatim dodajte u ostalo mlijeko i ukuhajte. Kada se ukuha ostavite da se ohladi jer u ohlađeno ćete dodati pjenasto sjedinjen margarin i kinderladu. Kada završite sa kremom punite kolač.

Ako želite objaviti vaš recept za kolač sa zadovoljstvom ćemo ga objaviti, budite slobodni kontaktirati nas.

Upozorenje: Kolači vas goje. Osobe koje su alergične na bilo koji sastojak iz navedenih namirnica ne bi ih trebali koristiti. Također, neke od namirnica sadrže možda vještačke  boje, emulgatore i aditive koji nisu pogodni za ljudski organizam.

PREPORUČUJEMO

Hvala na fotografiji Photo by Max Panamá on Unsplash