Strategijski okvir 5-3-1 za promociju web stranice

Strategijski okvir: „5-3-1“ Za Promociju Web Stranice

Posted on Posted in Autorski članci, Mali Biznisi, Marketing

Strategijski okvir: „5-3-1“ Za Promociju Web Stranice

Strategijski okvir: „5-3-1“ Za Promociju Web Stranice zasniva se na kreiranju kvalitetnog sadržaja za ciljnu publiku kojoj težite, njegovom redovnom objavljivanju na društvenim mrežama, suradnji sa drugim blogovima i web stranicama iz vaše niše, te nagrađivanju vjernih pratitelja.

U ovom članku donosimo vam detaljan plan strategije na osnovu koje možete promovirati vašu web stranicu. Naravno, sam strategijski okvir kao i dnevne, sedmične i mjesečne planove prilagodite vašim potrebama.

Piše: Almir Đuhera

Lakši dio posla je napraviti web stranicu ili iskreirati blog kojeg ćete uređivati za određenu publiku. Znajte da, onaj teži posao tek slijedi jer sama web stranica je neiskorišteni potencijal broda jedrenjaka jer ako njegova jedra ne usmjerimo na pravi način, pitanje je gdje će nas odvesti?! Dakle, morate postati mudar kapetan boda koji zna gdje plovi i šta želi dobiti na usputnim stanicama kada plovi ka glavnoj luci. Slažete li se?

Zato vam toplo preporučujem ovu strategiju, bolje reći Strategijski okvir : „5-3-1“ Za Promociju Web Stranice koji se zasniva na kreiranju kvalitetnog sadržaja za ciljnu publiku kojoj težite, njegovom redovnom objavljivanju na društvenim mrežama, suradnji sa drugim blogovima i web stranicama iz vaše niše, te nagrađivanju vjernih pratitelja.

Strategijski okvir: „5-3-1“ Za Promociju Web Stranice

 

Dnevni Plan Za Promociju Web Stranice

  • Kreiranje Kvalitetnog Sadržaja

Dnevne aktivnosti zasnivaju se na svakodnevnom objavljivanju relevantnog sadržaja za vašu publiku. To mogu biti različiti oblici sadržaja poput: Blogova, videa, grafičkog dizajna, marketinga, itd. Te dnevne aktivnosti kroz objavu kvalitetnog sadržaja vašoj publici trebale bi dati korisne informacije, omogućiti zabavan sadržaj i na adekvatan način ponuditi rješenje njihovog problema.

 

  • Objave Sadržaja Na Društvenim Mrežama

Dnevni plan aktivnosti sem kreiranja sadržaja treba da ima u vidu i objave tih sadržaja na društvenim mrežama. Bar 5 dana u toku sedmice nastojte da objavljujete vaš sadržaj kako bi vas algoritmi društvenih mreža zapazili ali i pratitelji vaše web stranice i profila na društvenim mrežama.

Za vašu informaciju znajte da sada društvene mreže omogućuju i zakazivanje objave sadržaja u najpovoljnijem vremenu kad je vaša publika najviše aktivna. Tako da će vam ta opcija olakšati rad jer će te za više dana biti u mogućnosti napraviti raspored objava.

Trenutno 4 najaktuelnije mreže za objave kvalitetnog sadržaja su: LinkedIn, Twitter, Facebook i Instagram. Pri objavama ne zaboravite da koristite i adekvatne hastagove koji idu uz vaš sadržaj. Naravno na kraju članka pozovite prijatelje da podijele vaš sadržaj.

 

  • Odgovarajte Na Poruke I Komentare

Odgovarajte na poruke i komentare redovito kako biste uspostavili dobru komunikaciju sa vašim pratiteljima. Tako ćete ostvariti veće povjerenje, povećati angžman i dobiti suradnju vaših cijenjenih pratitelja.  Znajte da je međusobna komunikacija jako bitna kao i u svakom drugom odnosu, imajte to u vidu. Zato ne izbjegavajte kvalitetnu komunikaciju.

 

Sedmični Plan Za Promociju Web Stranice

Sedmični plan za promociju web stranice svakako prilagodite vašim potrebama. Ali u suštini toplo preporučujemo da sadrži bar jedan informativni članak ili vodič, jedan gostujući blog za druge prijateljske web stranice i blogove,i snimite jedan video sadržaj

 

  • Informativni Članak Ili Vodič

 Informativni članak ili vodič dati će do znanja posjetiteljima da ste prava opcija za njih pošto pišete kvalitetan sadržaj koji im je od pomoći. Time ćete dobiti zadovoljne korisnike i posjetitelje vaše web stranice i profila na društvenim mrežama. Naravno dobit ćete tako i kupce ako prodajete vaše proizvode ili usluge.

 

  • Gostujući Blog Za Druge Prijateljske Web Stranice I Blogove

Gostujući blog za druge prijateljske web stranice i blogove koji ste napisali zasigurno može povećati broj posjetitelja na vašem web mjestu jer će vas bolje upoznati šira publika.

 

  • Snimite Jedan Video Sadržaj

Snimite jedan video sadržaj jer publika voli kratke video formate. Tim sadržajem unijeti ćete raznolikost u vaše objave ali i proširiti publiku. Kroz objavu video sadržaja dobit ćete nove posjetitelje koji su skloni da gledaju reklame, objave, postove, savjete u video formatu. Jedna od platformi koja prednjači u video sadržaju je YouTube pa imajte u vidu da možda i na njemu objavljujete vaš video sadržaj.

 

Mjesečni Plan Za Promociju Web Stranice

Mjesečni plan za promociju web stranice po našem mišljenju trebao bi da ima bar jednu nagradnu igru ili Giveaway akciju. Složit ćemo se da u svemu treba imati mjeru pa tako i pri poklonima za vjerne klijente, kupce i posjetitelje.

Dakako u mjesečni plan možete ubaciti i jednu suradnju sa adekvatnim influencerom, istaknutom ličnošću kroz koju možete promovisati vašu objavu, uslugu ili proizvod.

Ili ako ste skloni live modu onda možete ići uživo na primjer na Facebook-u, ili drugoj društvenoj mreži.

Toplo preporučujem ovu strategiju, bolje reći Strategijski okvir: „5-3-1“ Za Promociju Web Stranice koji se zasniva na kreiranju kvalitetnog sadržaja za ciljnu publiku kojoj težite, njegovom redovnom objavljivanju na društvenim mrežama, suradnji sa drugim blogovima i web stranicama iz vaše niše, te nagrađivanju vjernih pratitelja.

Nadamo se da smo vam pomogli ovim informativnim vrhunskim vodičem koji vam donosi korisne informacije o strateškom nastupu koji vodi ka promociji vašeg web mjesta.

Ako vam se vodič svidio molimo podijelite ga sa drugima.