Linkedin - Profesionalna Mreža za Povezivanje i Razvoj Karijere

Linkedin – Profesionalna Mreža za Povezivanje i Razvoj Karijere

Posted on Posted in Autorski članci, Grafički dizajn

Linkedin – Profesionalna Mreža za Povezivanje i Razvoj Karijere

Linkedin je najveća profesionalna društvena mreža na svijetu, osnovana sa ciljem povezivanja profesionalaca, poslovnih lidera i kompanija širom svijeta. Vjerujem iz prethodno napisane rečenice da vam je sada sve jasno o Linkedin-u.

I zašto služi Linkedin kao društvena platforma?! I tko bi se obavezno treba služiti njime?! I koje se prilike za pojedince i kompanije širom svijeta kriju na ovoj profesionalnoj mreži?!

Želite li izgraditi i održavati poslovne mreže Linkedin je pravi izbor za vas?! Želite li dijeliti znanje i iskustva sa drugima na ovoj platformi to ćete lahko raditi?! Želite li pronaći nove poslovne prilike profesionalna mreža za povezivanje i razvoj karijere je opet pravo mjesto za vas jer otvara vrata novih mogućnosti?! Dakle, brojne su pogodnosti koje nudi, zato u nastavku vam donosim kratki vodič o tome zašto biste trebali koristiti Linkedin.

Piše: Almir Đuhera

Linkedin – Profesionalna Mreža za Povezivanje i Razvoj Karijere

Linkedin je mjesto za profesionalce:

U tom smislu, ovdje ćete se lahko povezati sa profesionalcima iz vaše branše, kolegama sa posla, poslovnim partnerima i potencijalnim klijentima. Kada se međusobno konektujete sve te veze mogu vam pomoći u širenju vaše mreže kontakata i pružiti zasigurno nove prilike za poslovanje ili karijeru.

Osobni Brending:

Kako na ovoj društvenoj mreži za povezivanje i razvoj karijere možete izložiti vaše profesionalno iskustvo, istaći vaše vještine, obrazovanje i postignuća zasigurno tim značajkama možete zaokupiti pažnju drugih. Dakle, kvalitetan profil radi vaš osobni brending, i pomaže da se istaknete u oblasti kojom se bavite. Zašto onda to ne biste u pozitivnom smislu iskoristili?

Nove poslovne prilike:

Tražite novu poslovnu priliku, e ova mreža za povezivanje i razvoj karijere je izvrstan alat u tom pogledu? Dakako, mreža ne nudi samo nove poslovne prilike za kompanije, tu su mogućnosti suradnje i projekata. Ali i otvorena radna mjesta kompanija koje su u potragi za kvalitetnim kandidatima za tražene pozicije.

Dijeljenje znanja i iskustva:

Možda ste od onih osoba koje vole dijeliti znanje i iskustvo, i to možete činiti kroz sudjelovanje u grupama i raspravama koje su relevantne za vašu industriju. Na taj način možete se istaći kao stručnjak u vašem području, zato dijelite stručne članke, znanje i iskustvo sa drugima jer svi mi učimo jedni od drugih, jeli tako?!

Praćenje tržišta:

Svi bitni igrači sa raznih tržišta i oblasti poslovanja su na Linkedin mreži, tako da je lahko pratiti aktivnosti vaših konkurenata. Ali usput moći ćete upratiti i trendove i novosti iz oblasti kojom se bavite. Dakle, uvidi koje ćete dobiti pomažu vam da ostanete informirani o vašem području poslovanja a kao što znamo kvalitetna informacija je danas krucijalni faktor uspjeha.

Stvaranje poslovnih mogućnosti:

Možda ključni benefit koji dobivate ako ste na profesionalnoj mreži za povezivanje i razvoj karijere jeste da možete pronaći potencijalne klijente, partnere ili investitore za vaš posao ili projekat. Zar vam to ne govori da vam prisustvo na ovoj mreži može proširiti horizonte i stvarati nove prilike za rast i razvoj poslovanja.

Dakle, prisustvo na Linkedin-u može iznimno doprinijeti razvoju vaše karijere ili poslovanja. Naravno da treba odvojiti vrijeme za kvalitetno predstavljanje na ovoj društvenoj mreži ali izdvojeno vrijeme zauzvrat otvoriti će vam proširiti horizonte i otvoriti nova vrata za razvoj karijere ili poslovanja kroz kvalitetne informacije i stvaranje mreže kontakata. Želite li postati profesionalac u svakom pogledu, onda ovu sjajnu platformu nemojte zaobići u predstavljanju sebe ili vaše kompanije.

Sretno u razvoju karijere i poslovanju!

Ako vam se ovaj vodič svidio podijelite ga sa drugima neka i drugi dobiju potrebne informacije o Linkedin-u.

Linkedin možete dohvatiti putem ovog linka ovdje