Svestrani muzičar iz BIH:-Popularni Haris Abdagić

Svestrani muzičar iz BIH: Popularni Haris Abdagić

Posted on Posted in Autorski članci, Servisi

Svestrani muzičar iz BIH: Popularni Haris Abdagić

Svestrani muzičar iz BIH: Popularni Haris Abdagić, inače lider BalkanEros Banditosa radi obrade Hindu muzike na svom YouTube kanalu Hari ABD, promovišući na taj način svjetsku muzičku baštinu.  Veoma zanimljive obrade koje radi donose spoj istočnjačke duhovnosti i zapadnjačkog stila života. Kombinacija hindu zvuka i zapadnjačkog džez stila na neobičan način spaja na oko ono što je nespojivo.

Poslušajte jednu od njegovih džez mantri i uvjerite se sami! Usput preporučujemo da po mogućnosti koristite slušalice.

-Iznenaditi ćete se vještinom jednog zapadnjačkog muzičara da napravi nešto što drugi jako rijetko uspiju učiniti na pravi način, nemoguće učine mogućim, nije li tako?! Spoj Hindu duhovnosti i džeza do jučer je bio gotovo nezamisliv.

Njegova smjelost da se usudi eksperimentisati sa muzičkim stilovima je za pohvalu jer rijetki se usude izaći izvan svoje zone komfora. A Haris je upravo uradio to, izašao izvan lokalnih muzičkih nota i ponudio se na prestižnoj svjetskoj muzičkoj utakmici na svoj način. U tom smislu, podržimo Harisa Abdagića i preslušajte neke od njegovih video obrada  na YouTube kanalu Hari ABD na kom ima 46 hiljada pretplatnika.

Haris Abdagić, studirao je komparativnu književnost na Filozofskom Fakultetu u Sarajevu a trenutno se nalazi na poziciji direktora gradske biblioteke u Zenici. Lider je i vođa kultne Bosanskohercegovačke grupe BalkanEros Banditos. Porijeklom je iz Donjeg Vakufa, gimnaziju je završio u Bugojnu a trenutno živi i radi u Zenici.

Ovaj članak napisan je na svjetski dan muzike koji se obilježava 21.06. a objavljen iz tehnički razloga na 25.06.2020. godine

 

REKLAMNI PROSTOR ZA PRIJATELJE OTVORENOG SRCA