Zeleni smoothie od avokada, spanaća, manga i mlijeka, otkrijte novi recept za zeleni smuti

Zeleni smoothie od avokada, spanaća, manga i mlijeka

Posted on Posted in Zdravi obroci │Isprobajte ove recepte

Zeleni smoothie od avokada, spanaća, manga i mlijeka

Zeleni smoothie postaje sve popularniji kao obrok. Temelj zelenog smootjie su namirnice poput španaća, avokada, zelene tikvice, prokulice, brokule, artičoke, kupusa, krastavca, celera, kelja, boranije, kivija, itd. Mnoga istraživanja su odavno potvrdila doborobiti zelenog povrća po ljudski organizam. Zeleno povrće puno je korisnih i zdravih hranjivih tvari, uključujući vitamine, minerale i antioksidanse.

Zašto biste ga trebali jesti

  • Jača kosti i zube
  • Poboljšava zdravlje očiju
  • Vrši pozitivan utjecaj na rad jetre te doprinosi detoksikaciji tijela
  • Smanjuje rizik od pojave nekih kancera poput raka debelog crijeva, bešike, grudi

U nastavku članka pročitajte recept za zeleni smuti

OTKRIJTE VIŠE SADRŽAJA

Zeleni smoothie od avokada, spanaća, manga i mlijeka

U ovom zdravom obroku zastupljene su zelene hranjive namirnice: avokado, mango i španać. Za spremanje ovog ukusnog smutija potrebno vam je 5 minuta te Smoothie od avokada, španaća, manga i mlijeka, možete postaviti za stol od 4 osobe. Dakle savršen obrok za dobro jutro ili ugodnu jutarnju porodičnu užinu.

Ishrana po porciji od 100 g, donijet će vam 16 g ugljikohidrata, 11 g šećera, 3 g vlakana,3 g proteina te samo 134 kcal energetske vrijednosti.

Umutite naš smoothie od avokadom, spanaća sa slatkim mangom i mlijekom za nekoliko minuta. Ako vam je ostalo, pokušajte ih zamrznuti u kalupima za lizalice za jednostavan desert, piše Cassie Best s bbcgoodfood.com

Potrebni sastojci

Metoda pripreme

KORAK 1

Smrznuti spanać sa avokadom, seckanim mangom, bananom i mlekom (koristili smo nezaslađeno ovseno mleko) umutite u snažnom blenderu dok ne postane glatka. Zamrznite ostatke u kalupima za lizalice za deserte, ako želite.

Izvori informacija:

PREPORUČUJEMO