6.Tuzlanski maraton za rekreativce i profesionalce

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više, Marketing | Oglasite se s nama

6.Tuzlanski maraton za rekreativce i profesionalce je odlična prilika da popravite vaše najbolje vrijeme na nekoj od distanci koje se održavaju u sklopu ovoga cestovnog sportskog takmičenja. U Tuzli, gradu soli, 30.10.2022.godine na stazama od 5 K, 21 K i 42 K biti će veoma uzbudljivo. Posebno će biti zanimljivo pratiti  utrku na 42 kilometra koja će biti najveći izazov za rekreativce, ali i za profesionalce. Dodatnu draž 6. Tuzlanskom maratonu i utrci na 42 kilometra dat će i sportiskinje i sportaši koji će se nadmetati na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u maratonu. Zato rekreativci imaju dodatni motiv da se prijave i učestvuju jer će biti rame uz rame na startu sa najboljima. A taj osjećaj vrijedi iskusiti, zar nije tako?!

Također da naglasim da 6. Tuzlanski maraton ima AIMS CERTIFIKAT, tako da u tom pogledu vaši rezultati će biti priznati i na međunarodnom planu.

U vrijeme dok pišem ovaj članak, do početka 6.Tuzlanskog maratona ostalo je još 20 dana 13 sat i 23 minute, tako da još nije kasno da se prijavite. Zato zauzmi i ti svoje mjesto na startu 6.Tuzlanskog maratona za rekreativce i profesionalce. Klikni na baner i prijavi se.

6.Tuzlanski maraton za rekreativce i profesionalce
6.Tuzlanski maraton za rekreativce i profesionalce

6.Tuzlanski maraton za rekreativce i profesionalce

Zašto vrijedi istrčati 6.Tuzlanski maraton:

  1. AIMS CERTIFIKAT – Validna staza i rezultat priznat u svijetu
  2. Jednostavna prijava
  3. Državno prvenstvo BIH u maratonu za 2022.godinu
  4. Utrke: 5K, 21K i 42K
  5. Dječija utra (200)
  6. Unikatna livena medalja
  7. Promocija trčanja
  8. Invalidna lica imaju pravo učešća na račun organizatora
  9. Smještaj za učesnike po povoljnijim cijenama i u neposrednoj blizini starta i cilja.

Organizator: Sportsko rekreativno društvo “Maratonac”

Mjesto održavanja: Tuzla

Datum održavanja: 30.10.2022.godine

Državno Prvenstvo BIH u Maratonu za 2022.godinu

Atletski savez BIH dodijelio je organizaciju Prvenstva BIH u maratonu za 2022 godinu atletskom klubu Sloboda Tehnograd povodom 75 godina postojanja kluba a čija organizacija će biti u sklopu 6.Tuzlanskog maratona za rekreativce i profesionalce kojeg organizira Sportsko rekreativno društvo “Maratonac”.

Tuzli na ponos može biti ovakav jedan sportski događaj za koji je najviše zaslužan dr. Adem Balić! Naravno ne treba zaboraviti i Direktoricu Tuzlanskog maratona, olimpijku prof.dr.Kadu Delić, te volontere, pokrovitelje sportskog događaja, kao i sve druge koji daju svoj doprinos da Tuzlanski maraton živi.

 

Piše -Almir Đuhera Mirić, ljubitelj ultramaratona i maratona

Hvala prijatelju na fotografiji, Photo by Miguel A Amutio on Unsplash