3 websajta koja trebate obavezno posjetiti

3 websajta koja trebate obavezno posjetiti

Posted on Posted in Graficki dizajn │ Inspiracija, tutorijali i resursi

3 websajta koja trebate obavezno posjetiti a koja će biti od pomoći pri radu na vašem dizajnerskom projektu istražujemo i donosimo na uvid u ovom članku. Prezentacije koje plijene pažnju klijenata, odabir pravih boja, fotografije koje upadaju u oči i drugi alati sa kojima se susreću dizajneri u svom radu naći ćete na ova tri odlična mjesta kao sjajni izvori za dizajnere

3 websajta koja trebate obavezno posjetiti

_______________________________________________________________

Aktuelno! Čita se >>> Kako krenuti s WordPress: Instalacija i osnovne postavke

_______________________________________________________________

Možda vas zanima

Piše: Almir Đuhera

Paletton

Imate dilemu sa kojom šemom boja raditi na vašem projektu? Zasigurno tu je Paletton uz koji ćete vrlo brzo tu dilemu otkloniti. Inače, Paletton je vrlo jednostavan alat, dizajner šeme boja sa kojim ćete ubrzati i olakšati sebi rad.  Korištenjem ovog alata vrlo brzo ćete pronaći adekvatnu paletu boja za vaš projekat.

Dakle, želite paletu boja? -Sve to treba da uradite je da utipkate osnovnu boju. No čak i kada niste sigurni sa kojom bojom biste započeli Paletton će vam i tu pomoći jer možete pokretom kružića po bojama odabrati pravu. Čim se zaustavite na jednoj imati ćete na desnoj strani priliku vidjeti pregled vašeg odabira.

Također možete podešavati fino boje. Ili ako poželite svaku pojedinačno boju da podesite po svom vizualnom osjećaju. Uglavnom, Paletton je funkcionalan alat koji ima više funkcionalnih opcija sa kojima možete odabrati boje po vlastitoj želji i naravno izvesti ih kako biste imali ih pri ruci.

Unblast

Mockupovi, fotografije, fontovi, predlošci, grafika, 3 D, palete boja trebali vam još koji alat za vaš projekat? Gotovo sve na jednom mjestu. Zato je Unblast web stranica veoma popularna među dizajnerskom nacijom. Ako tome dodamo da je Unblast mjesto koji nudi besplatno alate koji vam pomažu u radu onda zaista biste ga trebali obavezno posjetiti. Zar ne?

Mockup World

Vrlo često prezentacija bude ta koja odlučuje da li će neki klijent uzeti vas za projekat. Zato vizualno predstavljanje radova kroz kvalitetne i realistične mockupove može biti plus koji će prevagnuti na vašu stranu. Kada dođete na Mockup World dočekati će vas ove riječi “Najbolji besplatni Mockupovi s weba i najveći originalni izvor foto-realističnih besplatnih PSD maketa na mreži” što je po svemu sudeći opravdano odličnom bazom resursa za predstavljanje prema klijentima. Savjetujemo da ovaj websajt obavezno posjetite.

U tom smislu 3 websajta koja trebate obavezno posjetiti

PREPORUČUJEMO

0