Hrvatska na Euru večeras je poražena od Mađarske i tako zauzima 5 mjesto u grupi 1. Vidjeli smo tokom susreta ujednačenu igra sa obadvije strane

Hrvatska na Euru izgubila od Mađarske

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Hrvatska na Euru izgubila od Mađarske

Hrvatska na Euru večeras je poražena od Mađarske i tako zauzima 5 mjesto u grupi 1. Vidjeli smo tokom susreta ujednačenu igra sa obadvije strane u kojoj je ipak više sreće imala Mađarska. Igrači Hrvatske napravili su veći broj grešaka te imali više isključenja što može biti jedan od uzroka poraza.

Piše: Almir Đuhera

No na ovom Euru, Hrvatski nacionalni tim pod vodstvom Gorana Perkovca ne igra sjajno prvenstvo što je vidljivo i po do sada osvojenim bodovima. Tokom cijelog susreta Hrvatska je izgledala bez one prepoznatljive energije ili “kao ispuhani balon” baš kao što je objasnio nakon utakmice, selektor Perkovac.

OTKRIJTE VIŠE SADRŽAJA

Što se tiče Mađarske izgledali su energetski za nijansu bolje. U tom smislu, polet mađarskoj selekciji svojim odbranama davao je Bartucz, golman Mađarskog nacionalnog tima, koji se razbranio kad je trebalo. Ali i ne treba zanemariti i izvrsnog Benze Imrea koji je susret završio sa 7 golova te Richarda Bodu sa 5 golova.

Mađari su od 23 pokušaja dali 14 golova u prvom poluvremenu što je vrlo dobar prosjek od 61 posto. Što se tiče igrača Hrvatske selekcije, oni su pretvorili u gol 13 od 22 pokušaja što je u procentima 59 %

Na poluvremenu utakmice na semaforu je stajalo 14:13 za Mađare

Nastavak utakmice doneo je skoro identičnan ritam kao u prvom poluvremenu. Mađari su i u drugom poluvremenu bili energetski potentniji i za korak uvijek ispred Hrvatske selekcije što je bilo dovoljno za pobjedu i nove bodove na njihovom kontu.

REZULTAT

Mađarska – Hrvatska 29:26

Igrač utakmice: Laslo Bartucz (16 odbrana)

PREPORUČUJEMO

 

0