Bosna Hercegovina protiv Portugala u baražu za SP

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Bosna Hercegovina protiv Portugala u baražu za SP

Bosna Hercegovina je saznala ko će joj biti naredni protivnik u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu koje se igra naredne godine u tri države, Hrvatskoj, Švedskoj i Danskoj. Žrijebom je odlučeno da će reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati sa Portugalom, sedmoplasiranom ekipom sa Europskog prvenstva koje se igralo u Njemačkoj 2024.

Inače, Svjetska prvenstva se igraju od 1938 godine te zbog poznatih ratnih događaja iz II svjetskog rata bila je pauza. A stalno se igra od 1954. godine te su se održavala svake četiri godine do 1993. godine. Nakon te godine odlučeno je da se igraju svake dvije godine.

OTKRIJTE VIŠE SADRŽAJA

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu 2023 godine, Danska je postala šampion svijeta nakon pobjede 34-29 nad selekcijom Francuske. Dok je u borbi za bronzanu medalju Španjoskla bila bolja o Švedske 39:36.

Selekcija Bosne i Hercegovine podsjećamo vas predvođena Nikolom Prceom i Mirsadom Terzićem nastupila je na Svjetskom prvenstvu u Kataru daleke 2015. godine, nakon što je u dvomeču slavila nad selekcijom Islanda.

Da li ćemo otići na Svjetsko prvenstvo koje se 2025 godine igra u Hrvatskoj, Danskoj i Švedskoj saznat ćemo 8 i 12 maja 2024.

Da li ćemo otići na SP, šta vi mislite?!

Naslovnica kreirana ilustrativno: Izvor fotografija RS BIH

PREPORUČUJEMO – Zdravi obroci

0