Moj pjesniče, zato jutrom za njom kreni, kad je sretneš samo mene ti spomeni, vjeruj meni, nas dvije dobre smo druge, reći ću joj da ne ljubiš žene druge.

Bolesni ste-Tražite lijek?!

Posted on Posted in Astrologija, Autorski članci, Psihologija, Servisi

Većina bolesti dolazi iz stresnih situacija ali i vašeg uma. Dakako, na sami razvoj bolesti ima uticaj i okolina u kojoj se nalazite. Tako da razni elektronski uređaji, zasigurno, utiču na organizam, a to možete provjeriti na jednostavan način kroz mali pokus… Bolesni ste-Tražite lijek?! -Ako imate česte nepoznate i teške glavobolje (izuzev onih koji dolaze već od formiranih teških bolesti, a koje su, moguće je i genetske i sudbinske prirode). Usudite se i uradite sljedeće…

Usudili te se, odmaknuti od kompjutera, elektro i trafo stanica, mobitela, bijegom na selo ili u prirodu uvidjet ćete kako su glavobolje nestale, i bez ijedne uzete tablete ili lijeka. Zato i vaše okruženje u kojem spavate, dakako ima uticaj na razvoj raznih vrsta bolesti. Pa čak i, vaš dom može primati loš uticaj kroz zračenja podvodnih voda a koja ćete vi osjetiti kroz nesanicu, napetost pa čak i bolest, ili uticaj loše hrane ili pića, po vas jer ne odgovara svima ista vrsta jela… Vi vjerovatno znate staru Hipokratovu poslovicu – Neka vaša hrana bude lijek, a vaš lijek vaša hrana. Zato je sve u vašem umu…

 

Bolesni ste-Tražite lijek?!

Da li se možemo boriti protiv teških bolesti i da li ima lijeka?
Dakle, u božje određenje dokle je svakome od nas suđeno, ne treba zadirati. No, u Božjim knjigama jasno stoji da biljka kao lijek za svaku bolest postoji. Dakle treba se potruditi, i neodustajati od pomoći vlastitom biću, duhu i tijelu da prebrodi iskušenja.

U posljednje doba, najčešće ćujemo kako su naši bližnji, komšije, rodbina, prijatelji, saradnici oboljeli od raznih teških bolesti.

No jako malo osoba, sem te konstatacije koju primi kao puku činjenicu da je neko obolio, ne traži uzrok zašto se baš u jednom objektu, kući ili regionu dešava da od deset osoba sedam oboli ili umre, od na primjer raka…

 

Astrologija i bolesti

Iz astrološkog ugla gledano, zato hajde prvo da pogledamo gdje je Vaše Sunce jer gdje je ono taj organ radi aktivno. Zatim pogledajmo, gdje je Vaš Mjesec koji unosi dosta vode i organ radi stoga radi tromo, uz to kao što rekosmo emocije su te koje jako mnogo donose stresa u naš život kroz negativne osjećaje.Zato su jako važni za razumijevanje teških bolesti vodeni znaci kao i položaji vodenih planeta. Zatim su tu uticaji zemljanih znakova i njihovih vladara.

I naravno, ne treba zaboraviti kritične i nepovoljne kuće 6,8, i 12. , i njihov uticaj koji je u astrološkom pogledu jako bitan. U medicinskim pitanjima, svakako, bilo bi još dobro uzeti u obzir i, prvu kuću koja govori o tijelu, karakteru…, kao i 4.kuću koja simbolizuje dom, obitelj, nasljeđe…

I na kraju, da ne zaboravimo starog učitelja koji donosi iskušenja i bolesti, Saturna koji govori o hroničnoj bolesti koja vodi kraju ako je u lošem odnosu sa Jupiterom (širenje) može upućivati da imate probleme sa jetrom.

U slučaju da se jave problemi sa stomakom, grudima… možete zapaziti dodir Saturna sa Mjesecom. A zanimljivo da Venera koja simbolizuje ljubav iznenađuje da može napraviti teške probleme na zdravstvenom planu vezanim za kožu kroz nepovoljan dodir sa Saturnom.

Čak i, benefic, kao što je Jupiter može donijeti zdravstvene probleme ako je loše posložen u natalnoj karti. Na primjer, Loš odnos Jupitera prema Plutonu, sa mnogo sluzi dubi, širi i razara organ., tako da pojava raka na debelom crijevu ili hemeroida (PLuton) ne treba nikoga da iznenadi.

 

Lijek za svoju bolest možete pronaći ako dovoljno proširite pogled i otvorite dovoljno svoje srce !

K tome da dodamo, da čak i oni sa beneficima u drugom polju, kroz ishranu debljaju se jer pretjeruju u hrani i piću, ne troše se a time u sebi kupe teške mrtve materije. A kao što i sami znate, tijelo traži aktivnost, njegu duhovnu ali i fizičku, kako bi iskazalo osmjeh na vlastitom licu.

I na kraju, da se razumijemo, u principu u astrološkom smislu, posmatra se cijela natalna karta kako bi se eventualno ustanovio mogući problem i doneo ispravan zaključak. Lijek nekom je operacija, nekom psihoterapija, nekom sasvim običan prirodan lijek… itd.

No znajte sami ste sebi najbolji ljekar, jer vi ste u svom tijelu – sa svojim duhom i bićem koje ima osobne želje. I vi sebe najbolje osjetite.Zato zapamtite, sve je u vašim mislima kroz prihvaćanje vlastite situacije u kojoj se nađete, kao i čvrste želje za pronalaskom rješenja.

Iz svega navedenog, može se zaključiti da obaveznom promjenom dotadašnjeg načina ishrane, izmjenom položaja spavanja, promjenom mjesta stanovanja, promjenom naučenih obrazaca ponašanja, okretanjem prirodi i korištenjem prirodnih lijekova, s iskrenom vjerom u Milostivoga, sa dovoljno strpljenja i uloženog truda kroz vrijeme, kao i prihvatanjem alternativnih terapija možete sebi u mnogome pomoći.

Stoga Vam želimo, neka mir bude u vama i oko vas, kako biste spoznali svoju stazu spasa.

 

Arhiva/Autorski članak za Magazin “AURA”