Da li vas je Covid 19 naučio pravim životnim vrijednostima

Da li vas je Covid 19 naučio pravim životnim vrijednostima

Posted on Posted in Autorski članci, Popularna psihologija │Otkrij tajne ljudske duše

Da li vas je Covid 19 naučio pravim životnim vrijednostima

Da li vas je Covid 19 naučio pravim životnim vrijednostima? Bude u životu tako situacija kada čovjeka stjeraju u ulicu čosokaka, pred neprolazni zid bola i straha, zar ne?! Još ako uletite u slijepu ulicu i tu se zadesite sami, tada kod većine pamet stane a strah zavlada. Inače se ljudi boje svega što je nepoznato.

A Covid 19 iako je jako poznat virus bar onima koji se igraju sa raznim virusima u Bio labaratorijama diljem svijeta, ipak je uspio zaustaviti život na planeti i unijeti ogromnu dozu pritiska i straha od sutrašnjice. Neko će se na ovoj boljci dobro opariti, no to nije tema ovog teksta. A ako će već neko opariti, savjetujem vam od srca jer će vam trebati za budućnost, vi u ovoj prilici nastojte biti od onih koji će od ove situacije uzeti ono najbolje a to prave životne vrijednosti.

Bolest ne bira

Bolest ne bira, eto vidjeli ste da se uvaženi Premijer Ujedinjenog kraljevstva Alexander Boris de Pfeffel Johnson, inače britanski političar, pisac i bivši novinar, našao usred bitke sa Covid 19. Poznati glumac Tom Henks i njegova supruga Rita, također su se sukobili sa Covid 19. Poznati glumac Endru Džek, možda se sjećate Ratova zvijezda, umro je od komplikacija izazvanih virusom Corone.

Trebali vam još primjera da bolest ne bira. Čak i ovi koji će se opariti kroz ovu priliku, i oni koji su ovo izazvali, pa čak i oni koji zagovaraju čipovanje ljudske rase će neko prije a neko kasnije preseliti na onaj svijet. Doduše, svako sa svojim grijesima ili dobrim djelima koje su za života učinili. -Tamo ništa neće moći ponijeti od onoga što su materijalnog za života stekli, slažete li se?! Dakle, šta su prave životne vrijednosti za vas?

U nas u Bosni

-U nas u Bosni ima izreka: Koga nema, bez njega se može i mora? -Tako me je život naučio kroz prijašnje teške i izazovne lekcije, a životna škola je najvažnija škola sa kojom možete biti nagrađeni, nakon gubitka voljenog oca da se dalje mora ići kroz život. A to nije baš tako lagano za učiniti, slažemo se?! Kod gubitka voljene osobe život bar za pojedinca život stane, baš kao što je danas na kolektivnoj razini, nije li tako?!

I tada kao da je cijeli svijet stao

I tada kao da je cijeli svijet stao?! Bar prividno je stao, a u suštini sve ide dalje sa nama ili bez nas. A da li je zaista tako? -U prvih mjesec dana na sve strane suze i bol. U svemu tražiš njegov dodir i osmjeh, ljubav i znanje, podršku i ljubav, nije li tako?! -To znaju oni koji su na neki način izgubili voljene osobe. Ali, dalje rijekom života ploviti se mora bez obzira što jednog od veoma bitnih oslonaca na tom putu više nema.

I danas kad je cijeli svijet stao

I danas kad je cijeli svijet stao u svakom pogledu je ovo jedinstvena prilika da se svi okrenemo, i pravim ljudima ali i pravim životnim vrijednostima koje kroz život samo pozitivne vrijednosti donose. Šta je za vas prava vrijednost? Novac, ljubav, prijateljstvo, poštovanje, pažnja, seks, ljubomora, zavist, itd? -Vlastitim odabirom stvarate vašu budućnost u svakom pogledu. Vi danas birate pozitivnu ili negativnu budućnost u ovom izazovnom vremenu borbe dobra i zla.

Vrijeme koje dolazi

Vrijeme koje dolazi neće biti baš ugodno. Ne trebate gajiti iluzije o savršenom životu. Kroz cijelo vrijeme postojanja ljudske rase vodi se borba između dobrih i zlih, zar nije tako?! Tako se i sada nalazimo usred globalnog rata. A tek nam slijede ratovi za vodu, i priznajem brine me april 2023. Dakle, ne trebate gajiti iluzije o savršenom ljudskom rodu. Dovoljno je da pogledate unatrag i prethodno vođene ratove. -Da, da postoje i osobe koje žele manipulisati drugima, pa čak i iskoristiti čipovanje ljudske rase za vlastito održavanje kontrole i moći. No pitanje je šta vi možete učiniti?

Vi možete odabrati prave životne vrijednosti, i prave ljude da budu uz vas kroz život. Dakle, život će vam biti ugodniji uz vaš odabir. A odabir najčešće ide kroz vlastiti karakter. A kakav vam je karakter takva vam je i sudbina zar ne?!

Mirić, 12:16h

Maglaj, 28.04.2020.

 

Izvor fotografije: Shutterstock

Posjetite >>> https://www.shutterstock.com/g/djuhera+almir