Intervju sa Semirom dr.Osmanagićem

Posted on Posted in Astrologija, Autorski članci, Servisi
1.Dopustite, prije svega, u svoje osobno ime, kao i u ime našeg Magazina, da vam se zahvalim što ste odvojili vaše cijenjeno vrijeme za Magazin. Kao jedan od najaktivnijih istraživača današnjice koji izaziva veliku pažnju svjetske naučne zajednice ali i medija, molimo vas da podsjetite naše čitatelje kako je započeo „vaš kontroverzni put“ ka Dolini piramida u Visokom?

– Na poziv Zavičajnog muzeja, došao sam u posjet Visokom 2005. godine.Direktor muzeja je htio da mi pokaže Stari grad Visoki, a meni je pažnju privukla pravilna geometrija uzvišenja na kojem je postojala mala utvrda u Srednjem Vijeku. Kompas je pokazao pravilnu orjentaciju stranica ovog uzvišenja i odmah sam znao da je riječ o vještačkoj građevini.Nakon postavljanja hipoteze, uslijedili su zahtjevi kantonalnim vlastima za izdavanje dozvola za određene vrste istraživanja i time je započet put koji evo traje već 11 godina.

2.Da li biste nam kao stručnjak za piramide, i istraživač drevnih naroda, koji svojim tezama izlazi izvan okvira konvecionalnih metoda istraživanja razbili bar malo predrasude i otpore vaših kolega i dijela javnosti odgovorom na pitanje, da li ste radili analize na svjetski priznatim Institutima?

-Istraživanje Bosanske doline piramida je multidisciplinarni projekt koji, naravno, uključuje i različite analize na domaćim, ali i svjetskim institutima za materijale (Francuska, Češka, Italija), radiokarbonsko datiranje u Švedskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Ukrajini i SAD, različitim labaratorijama kao i institutima koji se bave elektromagnetizmom, energetskim fenomenima, itd.

Dosadašnje analize potvrđuju vještački karakter piramida u Visokom, ali i činjenicu da su piramide energetske mašine koje su drevni narodi znali koristiti kroz manipulisanje energijama prirode. Zadnje zaista revolucionarno otkriće Teslinih torzionih valova na Bosanskoj piramidi Sunca jasno ukazuju da smo mnoge stvari o piramidama do sada pogrešno učili, ili u najmanju ruku imali pogrešnu predstavu o njima kroz priču o faraonima.

 

Eminentna imena i njihova istraživanja

Mogu vam navesti par imena eminentnih stručnjak koji su dolazili ovdje, u Visoko, poput njemačkog fizičara prof.dr. Konstantina Meyla, američkog astrofizičara dr. Paul LaViolettea, ruskog graditelja piramida Valery Uvarova, egiptologa dr. Nabila Swelima, geologa dr. Ali Barakata iz Egipta, ruskog fizičara Konstantin Korotkova i dr…

Internacionalni timovi konstantno provode istraživanja u Bosanskoj dolini piramida. Na primjer, u septembru 2016. godine tim iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, predvođen inžinjerom Goranom Marjanovićem iz Beograda mjerili su električne izboje na vrhu Bosanske piramide Sunca. Instrumente su zakačili na dron koji je letio 50 metara iznad piramide. Pri tome je svakih desetak metara letio horizontalno, na sve četiri strane svijeta. Nakon dvomjesečnog rada i sagledavanja svih dobijenih informacija, inžinjer Marjanović je došao do zaključka da se energetska zraka iznad vrha piramide širi i jača u intenzitetu, a zatim sužava kao izduženi elipsoid. Najjača je na 21,3 metra visine iznad vrha piramide, da bi nakon toga intenzitet opadao te na visini od 43,3 metra imao istu vrijednost kao i u nultoj tački, na zemlji.

Dakle, ukratko, po istraživanjima inžinjera Marjanovića možemo zaključiti da energetsko polje iznad Bosanske piramide Sunca ima oblik izduženog, nepravilnog elipsoida s najvećom gustinom energije na visini bliskoj virtuelnoj visini piramide. Iskazana “valovitost” po intenzitetu i orjentaciji u terminologiji talasne mehanike odgovarala bi pojmovima afirmativno interferentnih procesa odnosno “slaganja” amplitude i faze pojedinih energetskih polja i konstituisanje “3D Stojećeg talasa” odnosno složenog Skalarnog (torzionog, axionskog, spinorskog, mikroleptonskog …) talasa.

3.Mnogo je priče u posljednje vrijeme i o ljekovitosti Prahistorijskih podzemnih tunela Ravne.

Prahistorijski podzemni labirint Ravne je kompleksna mreža prolaza, prostorija i tunela, raskrsnica i akumulacija vode. Proteže se desetinama kilometara. Kroz dosadašnje istraživanje ove mreže postalo je jasno da govorimo o najmanje dvije civilizacije: graditelji labirinta i civilizacija koja je sve tunele zatrpala šljunkovitim materijalom, vjerovatno da sakrije nešto vrlo bitno. U tunelima ne postoje negativna zračenja, koje inače proizvode raskršća Hartmanovih, Kirijevih i Snajderovih linija, prirodna radioaktivnost je znatno ispod minimalno dozvoljene, a negativna energija iz podzemnih vodenih tokova je neutralizirana.

Znate i sami da osobe čije su kuće građene na negativnim podzemnim vodama imaju različite zdravstvene probleme, zar ne?! U tunelima je dokazano prisustvo podzemnih vodenih tokova, ali je njihovo negativno zračenje konvertirano u pozitivno zahvaljujući keramičkim blokovima koje su graditelji labirinta postavljali iznad podzemnih vodenih tokova. Keramički blokovi i kvarc koji se nalazi u njima primaju negativnu energiju, transformiraju je u pozitivnu i kao takvu je otpuštaju u okolinu.

Naš organizam je na svakodnevno izložen različitim negativnim zračenjima, zemljanim i kosmičkim i naše ćelije su primorane da se bore protiv njih. Kada se nalazite u podzemnom labirintu, vaše ćelije nemaju „neprijatelja“, odnosno, nisu izložene nikakvom negativnom zračenju i mogu raditi svoj primarni posao, balansirati energiju u vašem organizmu i popravljati probleme u njemu. Tako počinje proces samoizlječenja.

Nadalje, koncentracija negativnih jona, koji čiste atmosferu od bakterija i virusa je nekoliko desetina puta viša od prosječne i to objašnjava djelotvoran utjecaj tunela na ljude koji dolaze u posjetu.Zanimljivo je i postojanje vodenih akumulacija u labirintu tunela, čiju smo vodu dali na analizu. Nakon obavljenih analiza ustanovljeno je da je riječ o energetski potentnoj vodi koja energizira ljudski organizam. Zato nas ne iznenađuje sve veći broj znatiželjnih turista koji dolaze, a koji kroz vlastita iskustva svjedoče o blagotvornom utjecaju tunela na njihovo zdravlje.

 

4.Prošle godine ste otvorili i Arheološko-turistički park „Ravne 2“. Prilikom obilaska parka uočili smo postavljene megalite, kamene krugove, spirale, platforme za meditaciju, itd.

– Arheološko-turistički park „Ravne 2“ je jedini park ove vrste na Balkanu. Osmišljen je i napravljen da bude mjesto gdje ćemo se vratiti prirodi, pronaći duhovni mir, uspostaviti ravnotežu između materijalnoga i spritualnoga jer samo takvi možemo biti zadovoljni, sretni i ispunjeni. Svi su ovdje, u ovu oazu ljubavi, mira i sklada dobrodošli!