Kako izrezati objekt u gimp-u

Kako izrezati objekt u GIMP-u

Posted on Posted in Autorski članci, Grafički dizajn

Kako izrezati objekt u GIMP-u naučite kroz ovaj vodić koji će vam uštedjeti vrijeme jer je ovo jednostavna tehnika koja će ubrzati vaš rad. Dakako će vam naučena tehnika izrezivanja omogućiti da je koristite kod više različitih potreba prilikom kreiranja i uređivanja fotografija. Izdvojite malo vašeg vremena i naučite jednostvnu tehniku za izrezivanja objekta iz slike i lijepljenja u novu sliku ili sloj.

GIMP je moćan softver za uređivanje slika koji vam omogućava manipulaciju i uređivanje slika na različite načine. Jedna korisna karakteristika GIMP-a je mogućnost izrezivanja objekta iz slike i lijepljenja u novu sliku ili sloj. Ovo može biti korisno u različite svrhe, kao što je uklanjanje neželjenog objekta sa fotografije ili izolovanje objekta za dalje uređivanje. Evo vodiča korak po korak o tome kako izrezati objekt u GIMP-u:

Kako izrezati objekt u GIMP-u

Otvorite svoju sliku u GIMP-u.

Odaberite “Free Select Tool” na traci s alatima na lijevoj strani ekrana.

Upotrijebite Free Select Tool za praćenje oko objekta koji želite izrezati. Kako pomičete alat po slici, on će stvoriti niz tačaka koje ocrtavaju objekt.

Nakon što ste obišli cijeli objekt, dvaput kliknite da biste zatvorili odabir. Sada biste trebali vidjeti isprekidanu liniju oko objekta.

Idite na meni “Odaberi” na vrhu ekrana i odaberite “Invert”. Ovo će invertirati vaš odabir tako da je odabrano sve osim objekta.

Pritisnite tipku “Delete” na tastaturi da izbrišete neizabrana područja slike. Sada biste trebali vidjeti prozirnu pozadinu oko objekta.

Da biste sačuvali izrezani objekt, idite na meni “Datoteka” i odaberite “Izvezi kao”. Odaberite lokaciju i naziv datoteke za izvezenu sliku i kliknite “Izvezi”.

To je to! Sa samo nekoliko jednostavnih koraka, možete lako izrezati objekt u GIMP-u i spremiti ga kao zasebnu sliku. Bilo da želite ukloniti neželjeni objekt sa fotografije ili izolirati objekt za dalje uređivanje, GIMP-ov besplatni alat za odabir olakšava obavljanje posla.