Kako precizno ošišati kosu u GIMP-u

Kako precizno ošišati kosu u GIMP-u

Posted on Posted in Autorski članci, Graficki dizajn │ Inspiracija, tutorijali i resursi

Kako precizno ošišati kosu u GIMP-u možete naučiti u ovoj lekciji. Ovo je jedan od mogućih načina na koji možete urediti i oblikovati kosu u ovom odličnom programu za kreativce, fotografe grafičke dizajnere, itd.

Inače, GIMP (GNU Image Manipulation Program) je moćan i besplatan softver za uređivanje slika koji omogućava korisnicima da izvrše razne izmjene na svojim fotografijama, uključujući šišanje i oblikovanje kose. U ovom članku ćemo proći kroz korake za precizno šišanje kose u GIMP-u.

Kako precizno ošišati kosu u GIMP-u

Korak 1: Otvorite sliku u GIMP-u i odaberite “Free Select Tool” na traci s alatima na lijevoj strani.

Korak 2: Pažljivo ocrtajte dio kose koji želite ošišati. Obavezno pažljivo pratite konture kose i izbjegavajte šišanje previše ili premalo.

Korak 3: Nakon što ste iscrtali željeni dio kose, kliknite desnim tasterom miša na sliku i izaberite “Cut” iz menija. Ovo će ukloniti odabrani dio kose sa slike.

Korak 4: Ako trebate napraviti bilo kakve prilagodbe na rezu, koristite “Alat za gumicu” da pažljivo uklonite sve zalutale dlačice ili očistite rubove reza.

Korak 5: Kada ste zadovoljni rezom, odaberite “Datoteka” u gornjem izborniku, a zatim “Sačuvaj” da biste spremili promjene na slici.

Prateći ove korake, možete precizno ošišati kosu u GIMP-u i kreirati slike profesionalnog izgleda. Samo zapamtite da budete strpljivi i uzmite si vremena, jer je preciznost ključna kada je u pitanju šišanje kose u GIMP-u.