Sa ovakvom dobro posloženom planetarnom postavkom planeta Miralem Pjanić  može biti vladar nogometnih terena, pogotovo ako mu se dopusti sloboda u igri. Sportsko srce i um sa brzim razumijevanjem situacije žele uvijek da idu naprijed, da budu predvodnici na fudbalskom terenu ali i van njega.

Miralem Pjanić, mali čarobnjak iz Tuzle

Posted on Posted in Autorski članci, Psihologija

Mali čarobnjak iz Tuzle

Sa ovakvom dobro posloženom planetarnom postavkom planeta Miralem Pjanić, mali čarobnjak iz Tuzle,  može biti vladar nogometnih terena, pogotovo ako mu se dopusti sloboda u igri. Sportsko srce i um sa brzim razumijevanjem situacije žele uvijek da idu naprijed, da budu predvodnici na fudbalskom terenu ali i van njega. Da ostavlja srce na terenu vidi se po njegovim Igrama na terenu, ali i tragovima prolivenog znoja na njegovom licu.

Iako, na prvi pogled, njegov um poželi da ide korak ispred odvažno, u sebi ima crtu stabilnosti koja ga natjera da preispita odluku. Tako da sportske i životne promjene kod njega idu sporo i nakon dugog vremena. Ali, te promjene na njegovu brižnu dušu djeluju prejako, I ostavljaju duboki trag. Zato se u Italiji i sadašnjem klubu, prvu godinu nije najbolje snašao.

A Mars iz Vodolije mu daje da zacrtanu metu pogodi na genijalan način. Stoga odlični centaršutevi, pasovi ali i njegovi slobodni udaraci imaju neobičnu putanju, lelujav let i snagu jednog oštrog ciklona.

Inače, srdačna osoba koja voli da usvaja nova znanja i koja jako mnogo svog slobodnog vremena poklanja tome. Povrh toga, jako osjećajan Ovan koji voli cijeli svijet. Od djevojke traži prijateljski stav i intelektualni podsticaj a od žene očekuje da bude brižna majka.

Naravno, i uz sve to harizmatična popularnost u domovini pratit će ga tokom cijele karijere.

Arhiva/2014