Natron Hayat Maglaj

Snaga I Moć Partnerstva: – 5 Načina Kako Pronaći I Održati Prava Poslovna partnerstva

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više, Mali Biznisi │Isprobajte alate i savjete za uspjeh

Snaga I Moć Partnerstva: – 5 Načina Kako Pronaći I Održati Prava Poslovna partnerstva

Snaga i moć Partnerstva: -Kako Pronaći I Održati Prava Poslovna partnerstva vrlo često su ključ uspješnog razvoja i prosperiteta tvrtki. Još ako uzmemo u razmatranje istraživanje Harvard Business Reviewa, po kojem 70 % poslovnih partnerstava opstaje i razvija se sa godinama dugogodišnje suradnje onda se jasno nameće zaključak da je poželjno imati pouzdanog partnera.

U ovom članku razmatramo pet načina kako pronaći prave poslovne partnere, donosimo statistiku o opstanku poslovnih partnerstava te navodimo par uspješnih kao motivacione primjere.

Piše: Almir Đuhera

Zašto Bi Bilo Poželjno Imati Poslovnog Partnera

Ako se pitate zašto bi bilo poželjno imati partnera evo par informacija koja govore u prilog partnerstvu:

→Podrška

→ Razvojne Mogućnosti

→ Dodatna Ekspertiza

→Podjela Odgovornosti

→Podrška U Krizama

→ Dodatni Resursi I Njihova Razmjena

→Raznolikost I Razmjena Vještina

 

Uzimajući ciljeve malih biznisa koji teže napretku zasigurno kvalitetno partnerstvo će kroz podršku, resurse koje ima i uz snažnu ekspertizu doprinijeti razvoju vašeg biznisa.

Dakako ovdje govorimo o pravom i kvalitetnom partnerstvu koji vam se pridružuje bez zadnjih namjera. Možda vam se čini da je nemoguće naći prave poslovne partnere no ako budete dovoljno iskreno i istrajno radili na pronalaženju, i kreiranju obostrano dobrog poslovnog partnerstva bit ćete iznenađeni pozitivnim djelovanjem na vas osobno ali i na vaš mali biznis.

 Snaga I Moć Partnerstva: – 5 Načina Kako Pronaći I Održati Prava Poslovna partnerstva

  1. Upotreba Poslovnih Platformih

Upotreba poslovnih platformih trenutno se čini kao prva opcija i najlakši način za pronalaženje kvalitetnih poslovnih partnerstava.Jedna od takvih platformi je LinkedIn kao trenutno najdominantnija mreža koja pruža kao mogućnost  i priliku da napravite čvrste i kvalitetne konekcije u poslovnom svijetu. Dakle, pretražite i pronađite relevantne stručnjake što može dovesti do obećavajućih partnerstava.

 

  1. Prilike Na Društvenim Medijima (Forumi, Portali)

Ne zaboravimo i druge društvene medije poput foruma ili portala na kojima je moguće povezivanje s ljudima koji dijele iste vrijednosti ili slične interese. Aktivno sudjelovanje na portalima i forumima zasigurno omogućuje da pronađete osobe koje imaju iste ciljeve kao i vi.

 

  1. Stvaranje Konekcija Na Sajmovima, Konferencijama I Industrijskim Događajima

A sada da predložim možda dvije zapostavljenije mogućnosti, prva: stvaranje konekcija na industrijskim događajima. Na primjer, sajmovi, koferencije, industrijski događaji sve su to šanse za prosperitet vašeg malog biznisa ali i za pronalaženje dobrog partnerstva. No objektivno takvi događaji su trenutno u drugom plau jer društveni mediji tenutno vode poslovnu igru u tom smislu.

 

  1. Preporuke I Referentna Pisma

Druga nešto zapostavljena prilika su preporuke i Referentna pisma. Što opet vodi u svijet poznanstva pri čemu i klijenti vam mogu preporučiti potencijalne partnere. Iako su preporuke rjeđa pojava ipak snaga osobne preporuke stvara preduslove za razvoj dobrog i zdravog partnerstva.

  1. Povezivanje S Konkurencijom

    Povezivanje sa malim biznisima koji su vaša konkurencija ali dijele slične vrijednosti može biti od obostrane koristi. Dakako u ovom slučaju je važno prevazići dominaciju ili utjecaj osobnog ega jer zajednički bi cilj trebao biti relevantan i u fokusu za obadvije strane.U poslovnom svijetu konkurencija se obično međusobno „tuče“, umjesto toga bolji put bi bio prilika za obadvije strane a to je da se sagleda snaga moguće suradnje.

Mogućnosti Opstanka Poslovnih Partnerstava

Dakako kao i u svemu rizik od neuspješnog partnerstva postoji ali imajte u vidu da 70 % partnerstava opstaje prema istraživanju Hardvard Business Review-a. Dakle, za svako partnerstvo treba jasna komunikacija, zajednički ciljevi i podudarne vrijednosti. Ako to troje uspješno spojite poslovno partnerstvo će da se razvija i prosperira.


Da li znate da:

  • Patnerstvo Coca Cole i McDonalds-a traje od 1950. godine.
  • Apple i Nike udružili snage u razvoju pametnih nosivih uređaja.

 

I na kraju da zaključimo, kako u ljubavnom životu dvoje ljudi ljubav nije samo stvar sreće, tako nije ni u poslovnom svijetu. Jasna komunikacija, isti ciljevi, zajedničke vrijednosti ali i međusobno povjerenje su djelići slagalice moćnog i zdravog partnerstva.

Nadamo se da smo vam približili koliko jaka snaga partnerstva može biti. Mi podržavamo male biznise u tom smislu dobrodošli ste kao partneri. Ako želite promotivnI ćlanak o vama, jedinstven baner, logo, website na wordpressu, javite nam se povjerenjem.

Neka Vaš Mali Biznis Zablista! -Sretno