Balkanski vidovnjaci, astrolozi i numerolozi predviđaju šta nas čeka u narednoj godini...

Uskladimo se sa prirodom: -Ispratimo mjesečeve dane?!

Posted on Posted in Astrologija, Autorski članci

Uskladimo se sa prirodom: -Ispratimo mjesečeve dane?! -Zaista ispratimo li kretanje mjeseca kroz astrološke znake tokom dana najlakše ćemo se bar na dnevnom nivou uskladiti sa prirodnim procesima koji se dešavaju u nama i oko nas. Mjesec inače u astrološkom smislu simboliše našu dušu, dom, obitelj, ženu, majku, intuiciju, snove… I njegov hod traje 28 dan.

Mjesec je ženska energija pasivnog principa koja stoji nasuprot Sunčevog aktivnog principa i snažne muške energije. Mjesec je i naš jastuk kojeg domačica žena s vremena na vrijeme ponedeljkom čisti. Mjesec je naše oko i farovi automobila. Mjesec su i naše unutrašnje emocije. Mjesec još dosta toga simboliše u astrologiji i svijetu astroloških slika sa kojima radi astrolog. Pa zašto onda ne ispratiti njegove dane, faze i cikluse, jer to su radili i drevni narodi koji su mnogo više o tome znali nego što mi danas znamo?

Uskladimo se sa prirodom: -Ispratimo mjesečeve dane?!

 

Mjesec u Ovnu

Znamo već da horoskopskim znakom Ovna vlada opasna i prodorna planeta Mars koja personificira sukobe i svađe. Dakle, ako zapazite da je mjesec taj dan negativno postavljen čuvajte se svađa i sukoba. Inače, dok je Mjesec u Ovnu poželjno je iskazati hrabrost kroz novi fensy izgled. Početi se baviti novom sportskom aktivnošću ili učiniti nešto spontano i onako srcem. Zasigurno, opasni poslovi, sportaši, policajci i drugi imaju dobar dan ako je mjesec dobro posložen u suprotnom nastaju brzi i opasni problemi.

Mjesec u Biku

Kada  je naglašena ženska energija znaka Bika ljudi se okreću više materijalnim stvarima, novcu, hrani i piću. Tad hedonizam procvjeta kao i pjesma. Ipak, ako ste u prilici taj dan opustite se kroz šetnju vrtom i zapjevajte pjesmu. Pažljivo rukujte sa novcem, te poplačajte na vrijeme vaše račune. Za one koji vole čašicu više, isprobajte vino. Ali ne pretjerujte sa njim previše i posvetite se voljenoj osobi i priuštite masažu.

 

Mjesec u Blizancima

Hajmo raja, vrijeme je za priču. Razbudimo komšiluk i one oko nas. Ovo je vrijeme kada poželimo da više komuniciramo i putujemo, te u skladu sa tim dobro bi bilo sebi priuštiti dobar razgovor sa braćom, komšijama i prijateljima kao i kratkotrajno putovanje. Jednostavno budite znatiželjni i veseli.Možda ste zaljubljeni, e onda ako jeste dobro bi bilo da počnete da pišete vaš novi dnevnik. Neka cvate ljubav bar na papiru, zašto da ne?! –Jer uskoro mogla bi postati stvarnost.

 

Mjesec u Raku

Gdje si, kraljice moja? –Evo me kod kuće, spremam sobu. Pravimo zajednički porodični ručak. Dolaziš li i ti na vrijeme na ručak?!-Sa ovim planom mogli bi započeti novi dan koji pogoduje obiteljskom spajanju. Naše se unutrašnje emocije bude i spremni smo više da ih poklonimo drugima. Dakle, ne zaboravimo i na romantičnu večera za dvoje ako ste u paru, zašto da ne i to?! Isprobajte nećete se pokajati. Kada ste već u kući onda možete dotjerati da svaka soba miriše na vas. Jer danas se najprijatnije osjećamo u svom domu.

 

Mjesec u Lavu

Kakav je to dan bez dramatike lavlje. Ipak imjesto drame i pretjeranih svašđa u javnosti ipak iskoristite ovaj dan kako bi uljepšali svoj život kroz izlaske sa partnerom/kom u elitna mjesta. Tulum, zabava, koncert, izaberite sami! Dakako uz to priuštite voljenoj osobi glamurozan i skupocjeni poklon. Ako govorimo o ženama sa Mjesecom u lavu onda znajte da trebate milovati njenu sjajnu kosu i priuštiti joj najbolje od sebe. Ipak je ona taj dan kraljica na prijestolju koja lovi vas ali vi to ne vidite.

 

Mjesec u Djevici

Draga, danas idem do apoteke da uzmem pravi lijek za sebe! A ti? -I ja danas ljubavi vodim više računa o svom zdravlju. Dakako i mi bi kao i njih dvoje trebali ovaj dan da više povedemo računa o sebi i svom zdravlju. Pročitajte dobar list koji se bavi zdravstvenim temama. Ali i primjenite lijek kojeg ste uzeli. U slučaju da vam je svakodnevnica dosadna poigrajte se malo svakodnevnim poslovnim aktivnostima. Analizirajte sebe i druge ali ne pretjerujte. Ako vam je danas zaista dosadno onda pročitajte i koju dobru knjigu kako bi umanjili svoju nervozu.

 

Mjesec u Vagi

Danas smo okrenuti partnerima, i voljni smo da rješavamo nastale nesporazume. Znak Vage je uvijek za kompromis pa tako i današnja energija Mjeseca u Vagi. Dodajmo i to da smo naklonjeni ljubavnim partnerstvima pa možda je baš danas pravo  ono Idealno vrijeme za osvajanje drage osobe.  Privucite je vašim šarmom neka poljupci idu u nizu kako biste prevazišli ozbiljnu krizu. Nemojt ebiti neodlučni u sebe, upištite se na kurs slikanja ili izrade nakita danas je to baš in, zar ne?!

 

Mjesec u Škorpiji

Evo danas nas u svijetu potrebne transformacije, duboke strasti i introspekcije. Eto nas i u svijetu tuđeg novca. Ozbiljne stvari danas su posrijedi i nema vrdanja tamo-amo. Uzmimo u obzir da danas energija strasti raste i pripremimo jedan „randevu“ voljenoj osobi. Kako smo danas u svijetu introspekcije i osjetimo li potrebu za promjenom prihvatite razgovor sa ozbiljnom oosbom koja će dati iskren savjet.

 

Mjesec u Strijelcu

Danas sam baš pucao iz sportskog pištolja. Uh, koji adrenalin me spucao. A ti? Ja sam išao kupiti kartu za  jedno egzotično putovanje u Španiju. Danas želimo putovati, doživljeti avanturu života. Ali istovremeno se okrenuti vjeri, duhovnosti i visokom obrazovanju. Zasigurno ovo je povoljno vrijeme i za učenje stranih jezika. Možda je to prava stvar za vas. Često energije dana Mjeseca u Strijelcu donesu direktnost u komunikaciji te nemojte se ljutiti ako neko baš danas bude direktan prema vama. Ili ako vi isti takvi budete prema nekom drugom. Možda baš od koriti toj osobi budete izrečenom istinom.

 

Mjesec u Jarcu

Posao, posao, posao! Danas je vrijeme za vašu karijeru. Ali istovremeno ne zaboravite da neku lovu ostavite sa strane na banku. Ko zna šta vas čeka u starosti, zar ne?! Briga, briga, briga kuca na vrata ali učinite neko dobro starijim osobama u vašoj obitelji ili oko vas. To će vam pomoći da shvatite da nema razloga za brigu unaprijed. Energije odgovornosti i razumnosti danas su na cijeni.

 

Mjesec u Vodoliji

Eksplozivnost energije ovog dana umanjite kroz društvene kontakte sa drugima. Budite humani i pomozite drugima. Biti drugačiji od ostalih danas je in. Budite spremni počastiti se novim mobitelom ili drugim savremenim i električnim uređajem. Nemojte se bojati napraviti naglu pozitivnu promjenu bez obzira šta će drugi o tome reći. Vrijeme je za drugačiji pristup životu.

 

Mjesec u Ribama

Napokon dođe dan kada bismo trebali predstaviti i forsirati našu stranu kreativnosti i mašte. Uz to brižnost i osjetljivost naglašeni su tokom dana. Budite pažljivi prema drugima i nećete ostati nezapaženi. Dakako nemojte pretjerivati u toj pomoći kako vas drugi ne bi iskoristili. Izađite i prošetajte pored rijeke kako biste razbistrili zbrkane misli. Možda šetajući ugledate da su vam dotrajale cipele?! – Pa kupite nove jer pravo je vrijeme.