5 Savjeta kako optimizirati svoj prostor je članak koji govori kako da kroz spoj tradicionalnog i suvremenog metoda optimizirate svoj prostor

5 Savjeta kako optimizirati svoj prostor | Uz Vastu Shastru

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više, Popularna psihologija │Otkrij tajne ljudske duše

5 Savjeta kako optimizirati svoj prostor | Uz Vastu Shastru, je članak u kojem donosimo savjete kako da optimizujete prostor u kojem će te se osjećati pozitivno i samopouzdano kretati se ka obilju. Spoj tradicionalnog metoda sa suvremenim tehnikama može biti dobar način da organizujete svoj prostor na način koji najviše odgovora vašem energetskom biću .

5 Savjeta kako optimizirati svoj prostor | Uz Vastu Shastru

Općenito gledano, malo osoba razmišlja o planiranju prostora. Nekima planiranje prostora izgleda kao bacanje para i da je skupo.

Drugima opet to nije ni na pameti jer imaju svoj stav da je dovoljno kupiti prostor.  Ne razmišljajući pri ome na primjer tko je bio prijašnji vlasnik i kakva energija je pratila taj prostor u prošlosti.

Treći opet sumnjaju da mogu istovremeno učiniti prostor funkcionalnim, estetski privlačnim i prosperitetnim.

U ovom članku 5 Savjeta kako optimizirati svoj prostor | Uz Vastu Shastru, istražujemo utjecaj spoja Vastu arhitekture i geodetskih usluga koje mogu doprinijeti balansu i kreiranju pozitivnog prostora uz funkcionalnost i estetski dobar ugođaj.

Piše: Almir Đuhera
Ažurirano, 18.02.2024.godine u 13:08h

Otkrijte više sadržaja

  1. Identifikacija Granica Parcele

Identifikacija granica parcele je geodetska usluga koja nudi na suvremen način preciznu parcelaciju zemljišta što doprinosi optimalnom iskorištavanju zemljišta.

Zahvaljujući geometrima i njihovom mjerenju jasne granice parcele doprinose da se stvori ambijent u kom će svaki dio zemljišta imati svoju svrhu. Da se razumijemo kada granice ne bi bile jasno definirane vrlo teško bi bilo iskoristiti svaki kutak zemljišta na funkcionalan način i sa svrhom.

 

  1. Zoniranje Prostora

Jeste li razmišljali kako zonirati prostor na najbolji mogući način? I tu vam geodet može biti od pomoći. Ponekad je teško stvoriti neki usklađen raspored prostora Koji odgovara specifičnim potrebama.

Kao primjer možemo uzeti stvaranje vrta uz stambeni prostor ili komercijalnu zonu unutar lokalnog naselja, pri čemu bi se postigla funkcionalnost prostora ali i estetski ugođaj prijatan za oko.

 

  1. Vertikalno Planiranje-Da li ste ikada razmišljali o optimizaciji prostora u smislu visine

Da li ste ikada razmišljali o optimizaciji prostora u smislu visine? Dakle, nije prostor samo širina kojoj obično poklanjamo mnogo pažnje, tu je i visina koja se može učinkovito iskoristiti.  Da li vam je naumpala ideja o korištenju prostora kroz kreiranje galerija, potkrovlja ili višekatnih objekata kako biste dobili više korisne površine? Razmislite o tome.

 

  1. Pravilno pozicioniranje objekata

Pravilno pozicioniranje objekata je vrlo važno iz više razloga. Navešćemo najvažniji u smislu protoka pozitivne energije pri čemu orijentacija ulaznih vrata igra ključnu ulogu. Zasigurno mnogo ćete se bolje osjećati ako u prostor dolazi više sunčeve energije nego ako ste u zatvorenom prostoru bez svjetlosti duže vrijeme, nije li tako?!

Dakako pravilno pozicioniranje zgrada i struktura unutar nekog naselja doprinijet će estetici ali i funkcionalnosti korištenog prostora. Da zaključimo pravilno postavljeni objekti zasigurno će više iskoristiti prirodno svijetlo i ventilaciju, time smanjujući troškove energije. Na primjer Jugoistočna strana se po Vastu smatra povoljnom. VIše sunca-više pozitivne energije, zar ne?!

 

  1. Suvremena tehnologija i prostor

Geometri danas koriste suvremene napredne tehnologije kako bi vršili svoja mjerenja, što složit ćemo se ubrzava proces ali i osigurava preciznost u radu. Također, na osnovu se njih dobiju pouzdani i precizno prikupljeni podaci. Uz mjerenja suvremenim uređajima moguće je stvoriti i 3 D modele zemljišta, tako da mnoge su prednosti upotrebe suvremenih uređaja koja daju uvid u prostor.

Dodajmo ovdje da saradnja s geodetima pri pametnom planiranju prostora može poboljšati vaš ugođaj i pridonijeti funkcionalnosti prostora. No ne zaboravimo i duhovnu stranu pa u nastavku donosimo kako Vastu arhitektura može biti korisna za planiranje i optimizaciju prostora.

Spoj duhovnog i materijalnog svijeta – 5 Savjeta kako optimizirati svoj prostor | Uz Vastu Shastru


Vastu Arhiktektura: Utjecaj energetskog toka na prostor

Vastu arhitektura i dizajn kao prirodni stil života u vremenu napredne tehnologije i profita su poželjni. Za mnoge osobe otvorene duše Vastu je odličan odabir životnog pravca kako bi se iznova uskladili sa prirodom i prirodnim zakonima koji hiljadama godina djeluju na ljude.

Kako je Vastu drevna znanost koja potječe iz Vede, onda možemo zaključiti da su starije civilizacije bile životno mnogo mudrije nego današnja populacija ljudi. Vede su nastale smatra se u periodu od oko 1500-500. godine p.n.e. a koji se prenosio s generacije na generaciju. Vede su sveti spisi u Hinduizmu napisane u formi stiha i strofe.

Posebnost je što se smatraju za najstarija djela indijske i svjetske književnosti. Inače, riječ Veda znači znanje.

Za one koji se pobliže požele upoznati sa Vedama, znajte da Vede se sastoje od četiri zbirke tekstova (Samhite), i to: RGVEDA, SAMAVEDA, JADŽURVEDA i ATARVAVEDA

Prijašnji ljudi su živjeli mnogo više u skladu sa prirodnim zakonima, pa zato i nisu znali na primjer, za postojanje teških bolesti.

Dakle, geodetovi savjeti sigurno će doprinijeti funkcionalnosti i estetici vašeg prostora, no kako u životu sem materijalne postoji i duhovna strana života koja je manje fizički vidljiva ali igra vrlo važnu ulogu u našim životima bilo bi poželjno izbalansirati i tijek energije kroz prostor.

Dakako svako na svoj način bi trebao uskladiti tijek energije kroz prostor u skladu s vlastitim vjerskim uvjernjima ili drugim stavovima.

U ovom slučaju tema je Vastu arhitektura kao duhovna poveznica koja kroz prizmu Vastu Shastre jasno naglašava da pravilno usklađivanje i postavljanje elemenata unutar prostora može imati važan utjecaj na kvalitetu  života.

Vastu arhitektura i dizajn

Vastu arhitektura i dizajn kao nauka o prostoru jasno nas upućuje da sve ima svoje granice. Vastu arhitektura i dizajn mogu da olakšaju živote osoba ako se odluče da usklade svoj životni prostor sa zakonima prirode.

Pravac ulaznih vrata je jedan od ključnih aspekata u Vastu arhitekturi. Zato je vrlo važan odabir pravog smjera ulaznih vrata jer utječe na protok pozitivne energije time i na prosperitet.

Jugoistočna ili sjeveroistočna orijentacija ulaznih vrata se smatra poželjnom jer se vjeruje da omogućuje ulazak  i protok pozitivne energije.

Dakako, pravac ulaznih vrata nije jedini činioc koji se uzima u razmatranje. – Tu je i pozicioniranje drugih elemenata poput kuhinje, spavaće sobe i dnevnog boravka kako bi se osigarala ravnoteža pet elemenata –Zemlje, vode, vatre, zraka i etera.

Kroz ovaj Spoj duhovnog i materijalnog svijeta – 5 Savjeta kako optimizirati svoj prostor | Uz Vastu Shastru, i geodeta kao što sam naveo, geodet će doprinijeti svojim savjetima kako bi prostor bio što više funkcionalan a Vastu savjeti od uglednih Vastu majstora pomoći će da prostor dobije dubinu i onu neophodnu duhovnu komponentu.

Dakle da zaključimo da spoj geodetski savjeta geometra i Vastu stručnjaka zasigurno će doprinijeti da napravite prostor koji je funkcionalan i estetski privlačan ali i pozitivan s uravnoteženim tijekom energije.

Možda vas zanima

 

Vastu i boje u prostoru

Vastu i boje u prostoru su jako zanimljiva tema koja kod mnogih osoba zbog uobičajenih rutina u svom životu može izazvati nelagodu i nerazumijevanje. Zašto?

Pa da navedem evo primjer, U Bosni i Hercegovini mnogi koriste samo bijelu boju za bojenje životnog prostora, i to iz najmanje dva razloga. Jedan je što je bijelu boju najlakše održavati a drugi je jer ona simboliše čistoću.

Dok je postojanje bijele boje razumljivo zbog sterilnosti i čistoće u domovima zdravlja ili bolnicama, složit ćemo se, zar ne?!

Ipak za vlastiti dom koji treba oživjeti i učiniti ga domom radosti, dobra zdravlja i prosperiteta mišljenja sam da vesele boje života treba unijeti u skladu sa prirodnim zakonima, kao i vlastitim pozitivnim odabirima pri kojima se osjećamo dobro. Dakako, tu pri odluci nam može mnogo pomoći Vastu, nauka o prostoru.

Po Vastu-u zelena boja vlada sjeverom

Po Vastu-u zelena boja vlada sjeverom. Dakle, u toj oblasti bi u principu bilo dobro imati zelenu boju kako bismo poboljšali komunikaciju ali i privukli obilje. Inače sjeverom po Jyotish-u vlada Merkur koji je planet komunikacije.

Okrenemo li se na sjeveroistočnu stranu koja je pod vladarstvom Jupitera i svijetlo plave boje u principu poželjno bi bilo imati djeličak te boje. Orjentacijom ka sjeveroistoku po Vatu privlačimo razvitak, duhovnost i mudrost.

Dakako, da je sve u životu individualnog karaktera i to treba imati u vidu jer kako jedan te isti lijek ne djeluje jednako na sve ljude tako ni boje ne djeluju isto.

Nadamo se da vam je članak sa ovih “5 Savjeta kako optimizirati svoj prostor | Uz Vastu Shastru” bio od koristi. Objavljen je sa namjerom da vas podstakne na razmišljanje o planiranju prostora uz osnovne uvide koje su dobrobiti od istog.

Nadamo se da ste  kroz ovih “5 Savjeta kako optimizirati svoj prostor | Uz Vastu Shastru”, i geodeta dobili potrebne informacije koje će vam pomoći pri odluci o planiranju prostora.

Kombinacija Holističkog pristupa prostoru i suvremenih geodetskih metoda možda je upravo dobitna kombinacija za vas.

Ako vam se članak svidio podijelite ga sa prijateljima na mreži. Hvala unaprijed na dijeljenju sadržaja!

Preporučujemo

0