Balkanski vidovnjaci, astrolozi i numerolozi predviđaju šta nas čeka u narednoj godini...

Astrologija:  Danas u 09:02:54h, PUN MJESEC  je u Ribama

Posted on Posted in Astrologija, Autorski članci

Astrologija:  Danas u 09:02:54h, PUN MJESEC  je u Ribama što bi za mnoge moglo biti iznenađujuće dobro. Ribe, ribe, ribice… Iako se snažne energije Sunce i Mjesec kada god su u dodiru jako teško kanališu. Kada su u bliskom dodiru prevelika fokusiranost aktivne energije Sunca i pasivne energije Mjeseca se miješaju što može biti jako frustrirajuće i zbunjujuće. Dok u opozicijskom odnosu aktivni princip i pasivni princip su na dvije različite strane „klackalice“ što u principu osobe „dijeli“ i tjera da se bore same sa sobom.

 

Astrologija:  Danas u 09:02:54h, PUN MJESEC  je u Ribama

U današnjem slučaju, možemo primjetiti da su u opoziciji što ukazuje da su „klackalice“ u nama aktivirane. Sa jedne strane, danas aktivna energija Sunca nalazi se u Djevici koja teži analizi, proračunatosti i praktičnosti. Uzmemo li u obzir da se Sunce nalazi u vrijeme punog Mjeseca na 13 stepenu egzaltacije Merkura moglo bi se reći da će do izraza doći „pametni ljudi“ koji budu znali iz sebe izvući pri ovim „turbulentnim energijama punog mjeseca u Ribama“ fantastične ideje, misli i namjere koje će pokušati uz dobru analizu i praktičnost da sprovode u djelo.

Današnje energije zasigurno ne daju šansu da se ide glavom kroz zid kao što bi to uradio borbeni i opasni Ovan. Vatrena energija Sunca ovaj put se nalazi u zemljanom elementu, pa ako želite da vašu želju za životom neko ne zatrpa hrpom zemlje kritikovanja, ciničnosti, prigovaranja ili dvoličnosti potrudite se da budete strpljivi. Ostanite smireni, uprkos svemu! I ne pomišljajte na osvetu jer će vam se onda ta energija na kraju vratiti.

Sa druge strane, dolazi nam ushićeni Mjesec koji je egzaltiran u Ribama, i uz njega ide Neptun koji gori od želje da malo čarolijom „zaromantiše, zbuni i sludi“ zaljubljene. Obično kada smo ushićeni dobijamo sve sa povlasticom, no ovaj put mnogo šta od toga može biti samo iluzija duše. Zato oprez. -Jer ovom prilikom može da se obije mnogima i o glavu. Znate i sami da emocije koje „nalete“ uopšte nije lagano iskanalisati uz varljivog Neptuna u blizini. Malo više ića i pića, i eto problemčića.

 

Merkurovske igre

Imajte još u vidu, da će i Merkur ta planeta jezika, govora, komuikacije, učenja, kratkih putovanja uskoro prijeći iz Lava u Djevicu a sa time će se i naša međusobna komunikacija odvijati na jednom drugome energetskom nivou. Dok su se sa Merkurom u Lavu važne ličnosti stalno svađale, prepucavale i gorjele od vatre, u sljedećem periodu se smiruje ta retorika i ide ka većoj racionalnosti u nastupima. Ide vrijeme kalkulacija i računanja u komunikaciji.

Da se razumijemo, jesen budi sjećanja i emocije sama po svojoj prirodi. Iako smo u periodu Djevice, Vaga i njena potreba za partnerstvom nam kuca ubrzo na vrata. A uz to sa dolaskom septembra gomilaju se i obaveze: Nabavka drva i uglja, obaveze prema djeci rastu vezane za školu i udžbenike, poskupljuje struja… I zasigurno zabrinutost kod svijuh raste. Pa ipak, svaki dodir Sunca i Mjeseca prilika je i vrijeme za transformaciju, ali uz jako veliki oprez.

 

Zanimljivosti:

Mjesec u Ribama…….. 13 stepen

Sunce u Djevici……….. 13 stepen

Venera u Lavu………….13 stepen

Neptun………………….. Da li će ovaj put broj 13 biti mnogima sretan ili će ih vode neptunovske odvesti na dno bola?