Balkanski vidovnjaci, astrolozi i numerolozi predviđaju šta nas čeka u narednoj godini...

Bikovi, ponešto o vama! -Znam da ćete

Posted on Posted in Astrologija, Autorski članci, Psihologija

Bikovi, ponešto o vama! -Znam da ćete tvrdoglavo ustvrditi da znate sve o sebi, ali… ponekad mi se čini da Bikovi strpljivo ćute gradeći na tradicionalan način svoj život, nesposobni za životne prodore poput onih koji čine osobe rođene u znaku Ovna. Mada, Ovna i Bika tvrdoglavost spaja na svoj način, nije li tako?!

 

Bikovi, ponešto o vama!

No onda se iznenadim životnim pričama koje čujem. Pa osluškujem kako uspješan Bik otvorio je restoran i odlično radi, drugi opet vrti muziku ali i pretjeruje u piću, trećem je hobi slikarstvo samo za sebe, a tamo opet netko snažne građe i debelog vrata u kutku sobe pjevuši sanjajući da postane muzička zvijezda nekad… I tako život zna da ispiše zaista zanimljive romane, a životi osoba rođenih u znaku Bika mi se čine poput ugaslih vulkana koji na jednom nakon niza godina „čekanja“ izbace sav svoj životni teret u dobroj ili lošoj formi, svejedno.

Životi poznatih osoba upravo o tome govore: Tito, Đole Balašević, Salvador Dali, Al Paćino, Bob Dylan, Edo Murtić,…

 

Za one koji nisu znali

Za one koji nisu znali savjet jedan, možda je dobro osluhnuti bikovski karakter i spoznati tako šta vas u odnosu sa njima čeka. Niste li znali da Bikovi slove za velike ljubavnike?! Da se razumijemo simbol Bika je zemlja a budete li dobro „zalijevali“ Bika onda će on/a i da dobro „rodi“ kroz materijalizam, hranu, piće novac, seks, ljubav. Dakle, možda sada još više željeli biste jednog Bika ili Bikicu pored sebe?! Kako Venera, planeta ljubavi vlada periodom Bika zasigurno to im ona i daje onu ljepotu koju gledate pred sobom, spoznajete njihovu ljubav za umjetnost, uviđate da oni vole prirodu i mir.

No moraćete uz sve dobre osobine koje neosporno posjeduju i da prihvatite određene trenutke lijenosti koju Bikovi izražavaju s vremena na vrijeme, i da privatite njihovu sporost jer će vas kadkad nervirati pa i pretjerana odanost hrani i piću. Niko nije savršen pa tako ni osobe rođene u periodu pasivnog znaka Bika.

Ako vam kažem da Bik simbolizuje drugu astrološku kuću, imetak, novac, posjedovaanje, onda možete znati i očekivati kroz šta očekuje Bik sigurnost i čemu zna biti jako posvećen. A kako Bik je sklon sam po svojoj prirodi zatvorenosti, konzervatizmu i tradiciji, znajte da iako su dobri ljubavnici kod njih ipak, ima i tabu tema.

 

Još ponešto o Bikovima

Broj 2 je njihov broj, a dan je petak. A najbolji period je za njih proljeće jer su tada najjače energije. Slabe strane Bika znaju biti grlo, glas, govorne mane, sklonost debljanju… Bik je po prirodi pacifist ali ako se razbjesni onda tvrdoglavo istrajava „na svome“ pa ma šta to bilo.

I na kraju dok ovo pišem 02.12.2017 godine, Mjesec (dom, duša, majka, zemlja, narod…) se nalazi u znaku Bika (novac, ljubav, umjetnost…) pa bi možda bilo dobro da ako imate zaostalih računa da ih platite. Također savjet danas da se pričuvate svađe sa vašom majkom, posebno ovo se odnosi na odnos koji traži prilagodbu djevojke (Venera), jer je vatrena Venera u Strijelcu nasuprot Mjeseca u Biku. A vrlo vjerovatno i ne baš ugodan susret žene i ljubavnice u ljubavnom dodiru sa oženjenim muškarcem. Još da dodam, da li je i danas moguće ćuti loš glas političara bar na području regije na kojoj živim? Da po mom mišljenju, nažalost jeste.