Balkanski vidovnjaci, astrolozi i numerolozi predviđaju šta nas čeka u narednoj godini...

Svjetska diva iz Tennesseja -Tina Turner

Posted on Posted in Astrologija, Autorski članci, Popularna psihologija │Otkrij tajne ljudske duše

Svjetska diva iz Tennesseja -Tina Turner rođena kao Anna Mae Bullock 26.11.1939.godine u životu se okušala kao spisateljica, plesačica i glumica. Kao što nisu Jerry Luis, Dean Martin, tako ni Tina Turner nije koristila svoje pravo ime u karijeri zarad boljeg probitka na javnoj sceni. I zanimljivo da im je zajedničko to što su se svo troje okušali u glumi. Pamtite li Tinu Turner iz „Pobješnjelog Maksa 3“. Dean Martina iz „Rio Bravo“ ili Jerry Luisa iz „To je moj dječak“?

 

Svjetska diva iz Tennesseja -Tina Turner

Jery Luis imao je Veneru (glumac) u Vodoliji (Gestikulacije) koje su ga pravile luckastim momkom a u Srcu (Sunce u Ribama) pomalo zbunjenim i otkačenim glumcem. A u spoju sa Dean Martinom bio odlična kombinacija šašavog šarmera (Jerry) i konkretnog ljubavnika (Dean).

Inače, Dean Martin je kroz svoju flertovsku Veneru (Glumac, erotičnost, privlačnost, brak, partnerstvo…) u Blizancima naglašavao osobnu seksualnost i šarmerstvo kao i kroz dispozitora Venere, Marsa i Merkura u Bika kao poželjnog zavodnika i ljubavnika (usput rečeno, imao je tri braka i osmero djece). Elem, Tina Turner kao glumica (Venera u promjenjivom Strijelcu) odlično se snašla u glumačkim vodama kroz svog dispozitora Jupitera u Ribama. -Zar nije blistala u „Pobješnjelom Maksu 3“ ?

Za razliku od proslavljenog pjevača i glumca Dean Martina kojem u natalu nedostaje vatrenog elementa, Tina Turner kipti od vatre u sebi! Ali istovremeno nedostaje joj vazdušnog elementa što zasigurno otežavalo joj je u životu stvaranje dugotrajnih i čvrstih odnosa. Inače, njen Merkur iz Strijelca nalazi se u blizini veoma moćne fiksne zvijezde Antares koja donosi uspjeh i slavu. A dispozitor njenog Merkura iz Strijelca je Jupiter iz Riba što opet upućuje na uspjeh u svijetu plesa, pjesme i glume.

Tina i njene čarolije

Dodajmo da se Jupiter iz Riba nalazi u dodiru sa fiksnom zvijezdom Acumen koja daje talenat za muziku, zato ne čudi njen uspjeh (Jupiter u Ribama) u svijetu glume i pjesme a na šta je opet ulagala svu svoju energiju. Bez obzira na ogroman uspjeh i poznatost njenog imena širom svijeta zasigurno je imala ne male životne nevolje i probleme koje je skrivala i rješavala tajno kao i izolacijom od svijeta „odmarajući se od buke“ koju je donosio posao šou biznisa u njen život.

U jednom od tekstova u kojem opisujem utjecaj dvojnih znakova na brak i život poznatih teniskih ličnosti upućujem na primjere koji su imali planete u dvojnim znacima između ostalih signifikatora za razvod. Evo i, kod Dean Martina je Sunce i Venera u dvojnim Blizancima pa je imao tri braka. Tina Turner ima Sunce, Merkur i Veneru (Brak, ljubav…) u promjenjivom i avanturističkom Strijelcu pa je doživjela situaciju razvoda. Inače, kod Tine Sunce iz Strijelca u dobrom odnosu je sa ekstremno magičnim Plutonom iz Lava kroz kojeg isijava Lavovski sjaj njene ličnosti. Tina Turner uskoro puni 78 godina što priznat ćete lijepe doživljene su godine.