U Korak s Vremenom Najnoviji Trendovi u Grafičkom Dizajnu

U Korak s Vremenom: -Najnoviji Trendovi u Grafičkom Dizajnu

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više, Graficki dizajn │ Inspiracija, tutorijali i resursi

U Korak s Vremenom: -Najnoviji Trendovi u Grafičkom Dizajnu

U Korak s Vremenom: Najnoviji Trendovi u Grafičkom Dizajnu je kratki vodič koji će u vama probuditi izvor inspiracije tako da će vaši dizajni biti svježi i relevantni. Svako od nas ima svoj stil i pristup to je činjenica ali praćenje trendova zasigurno može oživljeti naše dizajne i učiniti ih više dopadljivijim publici.

Grafički dizajn je oblast koja se kao i svaka druga s vremena na vrijeme mijenja, razvija i poboljšava. A kako se ona mijenja i razvija, tako i sam svijet dizajnera mora da se usklađuje i prilagođava. U Korak s Vremenom nije uvijek lahko ići ali je potreba kako bi bili moderni, zanimljivi i istaknuti. Zato hajmo da istražimo najnovije trendove.

Piše: Almir Đuhera

U Korak s Vremenom: -Najnoviji Trendovi u Grafičkom Dizajnu

Neonske boje:

Na Instagramu sam zapazio sve više radova koji koriste neonske boje na tamnoj pozadini kao upečatljiv vizual koji ostavlja snažan dojam na publiku. Ta igra intenzivni tonova na tamnoj pozadini očito postaje trend među dizajnerima širom svijeta jer daju rezultat kojem teže svi. A cilj svakog dizajnera je da mu bude rad zapažen a autor istaknut. Slažete li se?

Gradijenti i duotoni:

Gradijenti meni su omiljena forma jer kroz njih može se istaći suptilnost ili upadljivost u zavisnosti od potreba projekta. A znamo da boje imaju snažnu moć koja jednostavno kroz izražavanje emocija digne publiku na noge.

I duotoni, kroz kombinaciju dvije boje u različitim tonovima postaju sve popularniji u svijetu dizajna. Dakle, ako igrate na emocije prema Publici, onda gradijenti i duotoni kao trend mogu biti vaš X-faktor koji će vas istaći.

Geometrijski obrasci:

Geometrijski oblici i uzorci često su zastupljeni u dizajnerskim projektima jer se njihovom upotrebom dobiva taj osjećaj reda i stvara moderan izgled. Da vas pitam,  da li biste koristili jednostavnije i elegantne ili složenije i apstraktne geometrijske obrasce?

Naravno da je to osoban odabir koji publici može reći čemu težite, no svakako gajenje ovog trenda može biti kvalitetan uzrok izdvajanja rada među stotinama i milionima drugih.

Asimetrični rasporedi:

Biti različit. A kako to postići nego kroz asimetričan raspored. Uz različitost ide i originalnost dizajna pri čemu se vidi kreativnost dizajnera. Dakako, originalnost i različitost lahko privlače publiku. Pa zašto onda ne slijediti i taj trend ako vam se dopada.

Isprepletene ilustracije:

Nisam ljubitelj isprepletenih ilustracija ali je činjenica da ih je sve više. Očito da tekst isprepleten sa drugim elementima kroz isprepletenu ilustraciju dobro pliva morem dizajna stvarajući dinamične dizajnerske talase radova koji postaju publici sve atraktivniji. Nekako mi se čini da su one najzastupljenije na web dizajnu i promotivnim materijalima.

3D i virtualna stvarnost

3D elementi i efekti te virtualna stvarnost postaju sve više sastavni dijelovi naših života, zar ne?! Tako da ni oblast dizajna ne može da ide van vremena već U Korak sa Vremenom, i sve više na taj način približava se publici nastojeći da pruži realističan i interaktivan doživljaj.

Tipografija sa osobnošću:

Kako se naše osobnosti mijenjaju kroz vrijeme tako naša poimanja u savremenom svijetu postaju sve više slobodnija ali i ekscentričnija. Prenesemo li to na dizajnersku oblast jasno ćemo uočiti trendovski dolazak sve više ekscentričnijih fontova i u svom stilu vrlo jedinstvenih.

Održivost i ekološki osviješten dizajn: 

Održivost i ekološka odgovornost općenito govoreći sve više postaju važan činitelj naših života. Prepoznavanje tog trenda dovelo je do toga da dizajneri sve više koriste ekološki prihvatljive materijale i tehnike kako bi stvorili održive i odgovorne dizajne.

Nadam se da će vam ova trendovska ponašanja probuditi inspiraciju da počnete da istražujete nove tehnike i stvarate vaša prekrasne i moderne dizajnerske vizuale.

U koliko vam se članak svidio podijelite ga sa drugima, i tako pomozite da se inspiracija probudi i kod drugih na trendovske i moderne načine!

0