Bosanska dolina piramida | Ljekovita oaza mira

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više, Popularna psihologija │Otkrij tajne ljudske duše, Servisi

Bosanska dolina piramida je ljekovita oaza mira koja će vašu dušu odmoriti a srce ojačati energijama koje pogoduju ljudskom tijelu.

Bosanska dolina piramida | Ljekovita oaza mira

E pa dragi moji, u ovom dijelu bloga moći ćete pratiti putovanja jednog pisca, jer napokon se usudio podići sidro i biti kapetan vlastitog životnog broda!-Upravo je krenuo iz luke kao kapetan kruzera, na kojeg ste, dragi prijatelji, svi dobro došli! Usudite se i Vi, s jednim piscem zaputiti na zanimljiva životna putovanja, češće neizvjesna, i pomalo egzotična. Želim svima, ugodno druženje i dobru zabavu.

Dakle, digli smo sidro! A prva meta je –Bosanska piramida Sunca. Inače, Piramide u Bosni je otkrio kontroverzni stručnjak za piramide, i zasigurno, jedan od najvećih istraživača današnjice, uvaženi Semir dr. Osmanagić. Bio je petak 11.3.2017, i Mi smo lagano našom brodicom dobre volje krenuli ka svom cilju, iako jutrom već je počelo kišiti, pa sam se kao vođa putovanja pribojavao lošeg vremena.–Jer, kada si kapetan, moraš paziti na svaki detalj, zar ne?! Iako sam se unaprijed online informisao kakvo bi moglo vrijeme biti za dane vikenda. Prognoze su bile pozitivne, ali… Ipak, ne može se, baš sve isplanirati i predvidjeti, zar ne?!

Na put je krenulo nas dvadesetčetvoro na jednodnevno egzotično, ljekovito ali i edukativno putovanje u dolinu Bosanskih piramida! Fotografije pokazuju naše osmjehe, bez obzira na kišicu koja nas je na početku pomalo deprimirala, zar ne?! No kako smo približavali se zacrtanom cilju, i sve bliže bili Visokom, tako je i, našu lađu (mali mini bus) sve više podržavalo mirno more dobrog vremena.

Da biste kao kapetan osobnog života ostvarili plan zaista morate imati cilj, zar ne?! Tako smo i, mi imali cilj. A cilj je po predviđenom planu bila posjeta Bosanskoj piramidi Sunca ili najmanje jednoj atraktivnoj lokaciji u dolini piramida u gradu Visokom, i naravno eskluzivni susret sa autorom brojnih knjiga o drevnim civilizacijama i najpoznatijim svjetskim istraživačem Piramida, Semirom dr. Osmanagićem.

Edukacija i relaksacija duše u oazi mira

Šta reći, kada na jednom mjestu u prirodnoj okolini, i kroz sasvim opušten razgovor sa našim domaćinom Semirom dr. Osmanagićem, dobijete uz edukaciju i potpunu relaksaciju duše, uma i tijela?! Zamislite, dragi prijatelji, umjesto jedne obišli smo tri lokacije, zahvaljujući susretljivosti i ljubaznosti našeg domaćina. što moram priznati sve nas je oduševilo.

U nekom od idući blogova opisat ću naše fizičke i duhovne reakcije na okruženje u kojem smo se našli, šetajući dolinom piramida. Mogu vam najiskrenije reći, da doživljena relaksacija u prostoru u kojem čujete ljepotu ptičjeg cvrkutanja i žubora rijeke, ostavila je na mene osobno snažan pozitivan dojam! Na tren se osjetite kao da slušate slatku pjesmu života prepunu riječi nade i pozitivnih emocija. To se mora doživljeti, ne može se prepričati.

Ipak, iako, ovdje ću samo kroz fotografije ispričati djelić atmosfere koja nas je krasila u „Tunelu Ravne“ dok smo udisali zdrav kiseonik koji povoljno djeluje na ljudski organizam,ili djelić energije koju smo osjetili u energetskom parku „Ravne 2“, vjerujem da ćete i Vi osjetiti isto, dragi moji.

Ako želite mir, i tražite sebe na duhovnom putu samospoznaje, za vašu informaciju,usput da napomenem da na obadvije lokacije postoji prostor za meditaciju, jer su ta mjesta s energetskog stanovištva potentna za obavljanje meditacije. Dakako, i zaljubljenici joge mogu ovdje pronaći sebe. Može se raditi, i joga u opuštenom ambijentu zdrave prirode.

Mnogi, zaista ovdje mogu pronaći sebe, pitanje je samo da li žele?! Inače, grad Visoko i Bosansku dolinu piramida posjećuju sa zadovoljstvom turisti iz raznih zemalja. Pored nas taj dan je bila prisutna i velika grupa turista iz Bugarske. Da nebi dalje previše dužio o Bosanskoj dolini piramida, reći ću još samo,neka slike govore sve. A slike obično kažu više od hiljadu riječi, zar ne?

Istraživanje Bosanske doline piramida

I na kraju, želim citirati riječi samog istraživača: „Istraživanje Bosanske doline piramida je multidisciplinarni projekt koji, naravno, uključuje i različite analize na domaćim, ali i svjetskim institutima za materijale (Francuska, Češka, Italija), radiokarbonsko datiranje u Švedskoj, Njamačkoj, Poljskoj, Ukrajini i SAD, različitim laboratorijama kao i institutima koji se bave elektromagnetizmom, energetskim fenomenima, itd.

A u Visoko su radi istraživanja dolazili vrsni stručnjaci, poput njemačkog fizičara prof.dr. Konstantina Meyla, američkog astrofizičara dr. Paul LaViolettea,ruskog graditelja piramida Valery Uvarova, egiptologa dr. Nabila Swelima, geologa dr. Ali Barakata iz Egipta, ruskog fizičara Konstantin Korotkova i dr….“

Ovdje pročitajte interesantan Intervju sa največim istraživačem današnjice, Semirom dr. Osmanagićem!

Izvor informacija

bosanskepiramide.ba

 

Preporučujemo

 

0