5 Besplatnih Alata Za Promociju Vašeg Malog Biznisa

5 Besplatnih Alata Za Promociju Vašeg Malog Biznisa

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više, Mali Biznisi │Isprobajte alate i savjete za uspjeh, Marketing | Oglasite se s nama

5 Besplatnih Alata Za Promociju Vašeg Malog Biznisa

5 Besplatnih Alata Za Promociju Vašeg Malog Biznisa uz koje ćete uštedjeti vrijeme i novac motivirati će vas da nastavite sa istrajnim radom jer u poslu uspijevaju samo najuporniji?! Slažete li se?

U ovom članku istražujemo 5 Besplatnih Alata Za Promociju Vašeg Malog Biznisa koji će sasvim sigurno poboljšati vidljivost vašeg poslovnog websajta.

Naravno da trenutno u online svijetu postoji jako mnogo besplatnih alata koji nude osnovne funkcionalnosti za promotivne aktivnosti različitih namjera.

Mi ćemo u tom smislu sada razmotriti i približiti vam 5 istaknutih besplatnih alata koji će uštedjeti vam novac i doprinijeti boljoj kvaliteti promocije. Krenimo sada u susret besplatnim alatima.

Piše: Almir Đuhera

  1. Profili na Društvenim Medijima

Otvaranje besplatnih profila na društvenim medijima poput foruma i društvenih mreža, zasigurno će uz stvaranje i objavljivanje kvalitetnog sadržaja pridonijeti većoj posjećenosti na vaše stranice od strane korisnika. Takav odnos kroz stvaranje sadržaja koji pomaže korisnicima stvoriti će pozitivan dojam korisnika prema vama što u krajnjem ishodu korisnike pretvara u vaše kupce.

 

Profili na društvenim mrežama: Facebook-u, Twitteru, LinkedIn-u, Instagramu ili Tik-Toku i drugima, trebaju da izgledaju vizuelno što profesionalnije, uz kvalitetan sadržaj i korisne informacije.

 

  1. Canva – Alat Za Vizuelni Sadržaj

Canva je odličan alat za stvaranje vizuelnog sadržaja koji ima besplatnu verziju. Također ima PRO verziju koja nudi više funkcionalnosti. Ovo je sjajan besplatan alat koji će malim poduzetnicima posebno onima koji tek startaju s ozbiljnijim aktivnostima uštedjeti dobar iznos ali i vrijeme. Sa Canvom vaš vizuelni sadržaj odmah možete dijeliti na socijalnim mrežama.

 

  1. Google My Business

Google My Business je alat koji nudi i omogućava stvaranje web stranica za vaš lokalni posao pri čemu morate imati Google My Business račun. Ujedno dobijate šansu da prikažete vaš lokalni posao na Google mapama i u rezultatima pretraživanja.

 

  1. Hotsuite

Hotsuite je alat koji vam omogućuje da upravljate svojim društvenim mrežama na jednom mjestu. Sa ovim alatom vi umanjuje korištenje i provođenje vremena na internetu. Tako da ostavlja vam više vremena za druge poslovne aktivnosti.

 

  1. Google Analitycs

Google Analitycs nije promotivni alat poput Canve ili društvenih mreža ali vam omogućuje uvid u aktivnosti vaših korisnika, demografske podatke posjetitelj te stranice koje su najpopularnije. Indirektno vam pomaže sa statistikom da vodite vaše promotivne aktivnosti u prvom smjeru. U tom smislu, toplo ga preporučujemo.

Ovo je trenutno 5 istaknutih besplatnih alata sa kojima možete uštedjeti i vrijeme i novac. Dakako da ima još alata koji bi vam mogli biti od pomoći poput. MailChimp-a, Google Search Console, YouTune-a, HubSpot-a, itd.

Također možete pročitati 3 Besplatna online alata koji će vam smanjiti troškove poslovanja ili ako ste grafički dizajner upoznajte  3 Besplatna alata za grafički dizajn

Nadamo se da smo vam pomogli ovim člankom i da ste dobili korisne informacije. Ako vam se članak svidio molimo podijelite ga sa drugima neka i oni dobiju korisne informacije.

0