Istina ili mit: Zašto žene uvijek traže više?

Da li je i vas zavela neka, Hetera-Venera iz Škorpije

Posted on Posted in Astrologija, Autorski članci, Knjige

Da li je i vas zavela neka, Hetera-Venera iz Škorpije

Hetera-Venera iz Škorpije nas posmatra i krajičkom svoje ljepote iz tog ugla vreba strast duboko u duši rijeke ponornice koja instiktivno pronađe svoj put da ispliva na površinu i svojom ljepotom osvoji sve oko sebe. No, potreban rušilački nagon -na koji ne može utjecati kako bi se stvorilo nešto transformirajuće novo -daje joj snagu o kojoj sanja. Zato, čuvajte se ovih dana, vaših ljubavnih reakcija, jer harizmatična seksualna privlačnost, ali i opasnosti koje leže u njenom prodornom pogledu koje za tren mogu da nas osvoje i ostave bez daha, skrivaju želju za dominacijom i moći.

No, istovremeno u tom mističnom pogledu leže i molekule kapi ljubavi do smrti. Nije sklona, ma koliko da je seks i eventualna tajna ljubav privlačila, da partnera nad kojim vlada tek tako ostavi u zagrljaju drugog. Možda to u njoj samo kap ljubomore tinja, ali… Zato, dragi naši, nemojte se iznenaditi ako kojim slučajem dođete do informacije kako se mladolika ljepuškasta djevojka crne kose, vođena istraživačkim porivima mladih godina, našla u ljubavnom letu, zagrljena izazovom uzavrelih dubokih želja, u krilu bogatog, moćnog, ali i oženjenog muškarca željnog potvrde njegove seksualne putenosti s još jednim „osvojenim skalpom”.

Dakle, neka vas ne iznenadi, jer sve su to naleti rijeke ponornice koja u svakom od nas tinja. Nezaustavljive vode strasti! I najčešće, kako instiktivno dođe, tako i naglo prođe. Naravno, ima slučajeva kada završi i s fatalnim ishodom, ali i slučajeva gdje dobije i „happy end“ vođena iskrenom ljubavlju do smrti. I u to ime, evo par zanimljivosti.

Kineski priručnici o seru i druge zanimljivosti

Da li znate da su „Kineski priručnici o seksu“ najstarija ljubavna literatura, koju je napisao car Huang-Ti, a potječe od prije 5000 godina?! Između ostalog, jedan od spisa govori da je jedna od prvih poznatih ljubavnica bila i egipatska robinja Agara koja je bila sluškinja Sene, žene vladara Avrama. Također,  najpoznatija žena svih vremena kraljica Kleopatra, žena Gaja Julija Cezara, a koja je poslije njegove smrti osvojila i njegovog poklonika Generala Marka Antonija, bila je (po spisima) obdarena zavodničkim čarima koje je primjenjivala i na mladim robovima. Poznata je još po tome što se otrovala ujedom kobre, zmije otrovnice, smatrajući da će tako postati besmrtna. Da li ste znali da se Rozin Bernar ili poznatija kao Sara Bernar, jedna od najpoznatijih ljubavnica s kraja 19. vijeka, francuska glumica zlatnog glasa, zanimala i za uglednog Thomasa Edisona, francuskog slikara Gustava Dorea, pisca Oscara Wildea, čak i za Nikolu Teslu?!

Od davnina mnogi muškarci, bilo da su ljekari, pravnici, pisci, slikari, ljekari, rudari, težaci, policajci, intelekualci ili predsjednici, nisu mogli da odole zavodničkim čarima putenosti žene. Tako je i rimski pjesnik Ovidije svoje srce poklonio mladoj ljubavnici Korini. Čuli ste za Kazanova?! A u današnje vrijeme, mnogi od brakova padali su u krizu ili je dolazilo do razvoda zbog postojanja ljubavnice u životu poznatih. Jedan od najpoznatijih seksualnih skandala u posljednjoj deceniji je priča između uvaženog predsjednika SAD-a Billa Clintona i Monice Lewinski. Da li je vas zavela neka, Hetera-Venera iz Škorpije?

Zašto muškarci imaju Heteru/Konkubinu/Ljubavnicu

A šta današnji psiholozi ili bračni savjetnici kažu o potrebi muškaraca da ima ljubavnicu, konkubinu ili heteru? Čitajući knjige eminentnih stručnjaka na iz te oblasti, možemo zapaziti da u svojim knjigama ističu kako muškarci na taj način iskazuju svoju moć, a time pokazuju i svoj plijen. Ili u drugom manje izraženom slučaju, kada se zaista zaljube u ljubavnicu, bez obzira da l’ ona bila manje lijepa od supruge ili ne, zato što u braku od svoje žene ne dobijaju ono što bi željeli.

A žene u tu priču ulaze iz dva razloga. Jedan je finansijska sigurnost koju stječu vezom s poznatim, moćnim ili uglednim muškarcima. A drugi razlog je što, mnogo češće žene nego muškarci, teže srodnoj duši. Tako se žene u mnogim slučajevima nađu iz tog razloga u trojnom kutu, bez obzira što su u braku. U svim vijekovima i kulturama postojale su ljubavnice, ali i sama ljubav koja je krojila na različite načine ljudske živote. Zato, dragi naši, strasna ljubav će i dalje da bude prisutna u našim životima. Zato, evo još ponešto o Škorpiji…

Hetera-Venera iz Škorpije

-Između ostalog, Škorpija (23.10.-21.11) je vodeni element, a njen nevidljivi vladar je Pluton, dok Mars, onaj vidljiviji, vlada močvarom, seksualnom potrebom, mržnjom, operacijom, ekstremnošću, alhemičarima. Vlada i, vojnom obavezom, alimentacijom, špijunažom, ultratajnim informacijama, tajnim službama, dubokim vodama, pronicljivim umom istraživačkog karaktera, prostitucijom, duhanom, smrću, vamp-ženama, nevjerstvom, zemljotresima, nemoralnošću, cigaretama, detektivima, strašću, pijanstvom, novinarima, …