Balkanski vidovnjaci, astrolozi i numerolozi predviđaju šta nas čeka u narednoj godini...

“Ovan sam, a nisam policajac, Lav sam a nisam šef” -Kako to?

Posted on Posted in Astrologija, Autorski članci, Psihologija, Servisi

Vjerujem, dragi čitatelji, da se često dvoumite šta ste u horoskopu? Neko kaže: „Ovan sam, a kako to da nisam policajac”? Drugi kaže, Lav sam, a nisam šef, i nikako me nema na sceni života? Treći neko, zamisli se i upita: „A zašto nije sudija, a Vaga je u horoskopu, i tako dalje?

Znate, iskreno rečeno, i sam sebi, postavljao sam takva i slična pitanja, dok nisam spoznao važnost duhovnosti u našim životima. Mene je osobno vlastita životna kriza natjerala da radim na sebi. A šta vi radite sa vašom krizom, događajima koji dođu u susret vam, ili šta mislite kako vas posmatraju komšije i okolina u takvim situacijama…

Ako želite da saznate kako vas vaše komšije doživljavaju osmotrite uzlazni znak vašeg natalnog horoskopa i znat ćete kako gledaju na vas. No u krajnjem slučaju bitni ste vi i vaše ponašanje, zato vas pitamo dragi naši čitatelji…

– Da li vi pokušavate da spoznate sebe, i time poboljšate vaše životne prilike?!
Kada smo već kod pitanja horoskopa i astrologije, reći ću vam, da jedna od mističnih nauka zaista može pridonijeti da bolje upoznate sebe. Pitanje je, da li vi zaista želite da se poboljšate i promijenite vaše ustaljene obrasce ponašanja? Stoga, ovaj put odlučio sam napisati nešto na temu astrološkog uzlaznog znaka ili u narodu poznatijeg kao „podznak.“

Najčešća pojava u radu sa klijentima koja mi se do sada dešavala jeste, da mi bude teško objasniti utjecaj uzlaznog znaka na samu ličnost, njen karakter i izgled, kao i to kako klijenta gleda okolina. Ako se pitate zašto, evo odgovora.

Jako mnogo klijenata dođe s uvjerenjem da ako su pod određenim horoskopskim znakom, imaju automatski sve odlike tog znaka i time, nesvjesno samo u obzir uzimaju utjecaj sunčevog znaka. Dakle, unaprijed kada dođemo u kontakt, klijenti imaju određena preduvjerenja, i tako na primjer, očekuju da ako je rođen u periodu Raka da sve osobine toga znaka automatski nosi sa sobom i da ništa drugo ne postoji.
A svi mi, trebali bi znati da smo unikatna cjelina, svako za sebe, sa svojim začinima života kojima nas Milostivi Bog nagradi.

Uzevši tu činjenicu u obzir,u astrološkom smislu, onda natalna karta zaista traži da se obradi cijela. A to znači, uzeti u obzir: U kojem znaku su Sunce, Mjesec, i sve ostale planete, kakve ugaone odnose grade te planete, u kojim kućama se nalaze, položaj sjevernog i južnog mjesečevog čvora, utjecaj ponaosob svake od kuća, utjecaj fiksnih zvijezda i asteroida… , i tako dalje.

Lav je taj koji osvaja, i ništa manje u životu ne prihvata od kraljevskog trona

Astrološke tehnike

Inače, svaki astrolog radi na svoj način, i primjenjuje određene astrološke tehnike. No ono što sam uzeo za temu ovog članka, a u čemu se velika većina vrhunskih astroloških stručnjak slaže, jeste snažan utjecaj i visok značaj samog uzlaznog znaka, a ja bih tome dodao još i stepena na kojem taj znak izlazi, ali i vladara i njegov položaj u određenom astrološkom polju.

Stari i poznati astrolozi tvrde da, 80 posto sudbine proizilazi iz samog uzlaznog znaka koji prati prvu kuću. Vjerovatno ste davno već čuli Hipokratovu poslovicu: „Spoznaj svoj karakter i saznat ćeš svoju sudbinu.“

Zavirite stoga, na istočnu stranu vašeg natala i pokušajte dokučiti gdje vas valovi sudbine nose, čemu vaš karakter teži i temperament na šta sve spreman je.

Zamislite da imate Škorpiju na ascedentu i izrastete u harizmatičnu crnokosu osobu, izrazito seksualno privlačnu koja vješto barata s novcem. Ili biste više voljeli da sjajite kao Lav na pozornici života puni vitalnosti i energije. Da li se možete zamisliti kao vatreni Ovan koji zahvaljujući svojoj jakoj fizičkoj snazi postaje u budućnosti vrhunski sportaš… Zamislite, šta biste voljeli biti!

Osobno sam imao susret sa klijentom kojem je Pluton u Vagi priuštio jako lijep samostalan posao koji od njega traži ekstremno posjedovanje fizičke snage i dobitak novca, ali i pruža dodir sa ljepotom raznih vrsta. Druga klijentica, imala je Mjesec u prvoj kući, i to u širokogrudnom Lavu, pa je uvijek bila spremna drugima da pomogne s maksimalnom brižnošću i od srca…

Ili, sjećam se klijentice koja je imala dvojni znak Strijelca na ascedentu, a čiji je vladar Jupiter otišao u devetu kuću. Ako ste pomislili da je vidjela inostranstvo, u pravu ste. Ali, istovremeno taj Jupiter vukao je ka drugom braku. Nažalost, njenim ljubavnim zavrzlama doprinijeli su i Blizanci na vrhu kuće braka, uz baš ne najbolje postavljenoga Merkura.
Nejednake sudbine

Zaista kroz pogled ascedenta i prve kuće uvidio sam mnoštvo životnih sudbina od kojih ni jedna nije ista. Prvi klijent je težio jako pravdi i poštenju, druga klijentica bila je jako iskrena i plemenita i vukla je ka inozemstvu ali i šefovanju u braku, a treća klijentica posvetila se štednji za starost uz veliku dozu osmijeha koji su godinama blijedili zbog bračnih problema.

Zamislite sad vaš život, i pokušajte da oslikate neke od mogućnosti, sami ili uz pomoć osoba koja imaju znanje iz astrološke struke. A sa moje strane, kao mala pripomoć, evo nekoliko savjeta, da se promislite kako možete na praktičan način pomoći sebi.

Jedan savjet za one koji imaju stalni osjećaj izolovanosti, usamljenosti i odvojenosti od svijeta. Za one koji se najbolje osjećaju kada rade u izolaciji, okruženi noćnim satima… Pogledajte, u tom slučaju da Vam vladar prve kuće nije zalutao u 12. kuću.

Ako jeste, tada vas ples, crtanje, slikanje, duboka vjera i meditacija, pa i psihološke konsultacije mogu izvući iz dubokih preosjetljvih ribljih voda koje vas vode u prošlost ili u budućnost, a time, vi, malo ili nikako da doživite sadašnjost. Dakle, nemojte se iznenaditi ako vas drugi posmatraju čudno jer ste za njih nedokučivi i tajanstveni objekat koji oni ne mogu da razumiju.

Pazite posebno da ne posegnete za opijatima, da ne izgubite prisustvo duha i vjere, kako ne biste završili u ludnici, bolnici na dnu životnoga mora, a u najboljem slučaju u samostanu.

Ako ste okrenuti ka partneru i čitav svijet vidite očima vaše partnerske polovine, onda nemojte da se čudite što vaš život zavisi od partnera kojeg volite. Dakle, tada Vladar ascedenta požurio je da vas uvede u svijet dogovora, ugovora, saradnje, pravde, ljepote, muzike, politike…

Lijek za materijalno

Lijek za one koji brinu o materijalnom statusu, ugledu i karijeri, jeste da svoja srca malo otope, i dopuste drugima bar na nekoliko minuta da osjete njihovu strast koju skrivaju ispod svog ledenog pokrivača. A taj pokrivač može biti različitih boja i dezena, pa i potpuno leden. Samo što ga je jako teško pridobiti za sebe, jer jedini cilj koje ove osobe imaju jeste poslovni uspjeh, ugled u društvu i najviši status kojeg žele dokučiti na bilo koji način. Mnoge od ovih osoba na to navodi vladar prve kuće na Zenitu.

Oni koji su posebno brižni, intuitivni i promjenjivi…koji i pored takvih osobina i uz to vlastite osjetljivosti bore se za napredak vlastite porodice, pa i domovine često su u dodiru sa četvrtom kućom gdje zna da se u nježno porodično ognjište spusti vladar prve kuće. Čak i kroz privatan posao boreći se da obezbijedi status za svoju porodicu.

Uzlazni znak Ovna na ascedentu često donosi tvrdoglave i ljubomorne osobe, snažne fizičke predispozicije za sportaša. No,takođe, isto tako znaju kriti se tu policajci i vojnici koji uporno i iznova obavljaju postavljene zadatke, ili sportaši.

Uzlazni znak Bika na ascedentu često dopušta osobi da bude tromijeg temperamenta. No nemojte pomišljati a zbog svoje praktičnosti i tradicionalnijih pogleda na svijet neće ljubomorno reagovati. Ako osoba i propjeva već kao mlada, znajte da možda buduća zvijezda je pred vama. Još ako ima snažnu glavu i debeo vrat i izvrsne glasovne mogućnosti pa eto muzičara koji će uveseljavati ljudske duše.

No problem će biti pokrenuti takve osobe u svakom smislu te riječi. No ako se pokrenu, e onda znaju i da traju… A konstitucijom mogu biti snažni i čvrsti, debelog vrata ili čak snažne glave.

Uzlazni znak Blizanaca na ascedentu osobi dopušta da se sa svijetom igra kroz stalni pokret i komunikaciju. Još ako je dobro postavljen vladar prve kuće eto nekog trgovca koji stalno putuje, eto nekog pravnika koji stalno nešto istražuje, propitkuje, sagledava sa svih strana. Ili eto nekog novinara koji piše razne vrste članaka, možda čak i za velike kuće.

Je li moglo bolje?

Uzlazni znak Raka na ascedentu nudi osobi toplu nježnost vlastitog karaktera koji se bori za dom i spreman je sve učiniti ako neko povrijedi njegovo dobročinstvo koje drugima pruža. Bude li povrijeđen, znajte da vam neće odmah uzvratiti. Ipak savjetujemo, dobro zapamtite da Rakovi izvrsno bodu, zato pazite da ne povrijedite njegovu porodicu jer, oštro će vam uzvratiti kada se najmanje nadate.

Uzlazni znak Lava tjera osobu da izađe u javnost punog srca, da bude viđen i poznat. Naravno ako je vladar dobro postavljen i u zavisnosti u kojoj kući se nalazi. Lav je taj koji osvaja, i ništa manje u životu ne prihvata od kraljevskog trona. U tome nekada uspije, a nekada i ne. No bude li u padu, onda lako može da ispolji svoje jako loše strane kroz aroganciju, prepotenciju, bezdušnost pa čak i surovost kao oholi diktator.

Uzlazni znak Djevice na ascedentu uvijek tjera osobu na razmišljanje da li je šta moglo bolje. Tražeći savršenstvo koje uvijek ne pronalazi. A kada u tome ne uspije onda loše strane isplivavaju i osoba ponudi drugima more kritikovanja, ogovaranja i tračanja. Inače, tada brižnost i spremnost za pomoć drugima po kojem je poznat znak Djevice izostaje.

Često ove osobe imaju osjećaj podređenosti spram okoline i okolina ih zaista zna doživljavati kao slabiće. Iako u suštini, to mogu biti osobe koje znaju da izanaliziraju situaciju do u najmanjeg detalja.

Arhiva/Autorski članak za Magazin “AURA”