Stari vuk Duško Vujošević, selektor BiH priča je za sebe!

Posted on Posted in Astrologija, Autorski članci, Popularna psihologija │Otkrij tajne ljudske duše

Stari vuk

Stari vuk Duško Vujošević, selektor BiH priča je za sebe! Kada dođete na nezahvalno selektorsko mjesto gdje od prvog dana navijači očekuju rezultat, zaista morate imati dovoljno samouvjerenosti  i hrabrosti. Ali i biti priča za sebe.

Već u staru se susreo sa mnogobrojnim problemima. Kada vam otkažu igrači NBA kvalitete, poput Teletovića i Nurkića, kada se vrsni Nemanja Gordić ne odazove na pripreme za pretkvalifikacije… Mnogi bi se “bezglavo” zapitali šta dalje učiniti? -Zaista mnogi bi i, stali tu, i predali se. Ali, stari vuk Duško Vujošević-Dule, koji je poznat kao vrsni znalac u radu sa mladima, nije se predao. Oformio je košarkašku ekipu koja frca od mladalačke energije, a čiji prosjek godina je 22!

Imati petlju, i podmladiti ekipu potpomognutu sa odličnim razigravačem Renfroom zaista oslikava izvrsni psihološki i motivatorski pristup koji njeguje stari vuk Duško Vujošević. Doduše, svi njegovi uspjesi sa ekipom Partizana, pa i drugi pokazuju o kakvom košarkaškom stručnjaku je riječ.

Ne zaboravimo da je u njegovom snažnom stručnom timu, Josip Panđa (europski prvak sa selekcijom BIH U16), te Mensur Bajrmović. Oformljen snažan stručni tim dovoljno govori o namjerama crnogorskog stručnjaka šta želi da postigne sa košarkaškom selekcijom BIH.

U sinoćnoj utakmici igranoj u sarajevskoj Skenderiji protiv selekcije Jermenije, “zmajevi” su odigrali fenomenalan meč koji su završili u svoju korist rezultatom 98:85. Prvo ime utakmice bio je mladi Džanan Musa sa ubačenih 28 poena. Jako dobru partiju pružili su i, Vrabac, Hasandić i Sejfić… i ostali.

Astropsihološki osvrt-Duško Vujošević-Dule

Stari vuk Duško Vujošević rođen je u Titogradu, u Crnoj gori. Inače pravi “Ribar” koji u svom srcu ima tu čaroliju da intutivno prepozna mlade talente i tako “lovi mlade ribe” za svoj košarkaški naum. Izgleda, ne baš mnogo pričljiv (Merkur u Ribama) ali uz jako oštar jezik (mars u Blizancima) ostavlja dubok dojam na svoju okolinu. Na početku karijere se susreo s radom (Mars) kao trener mlađih kategorija (Blizanci) ekipe Partizana. I kao što možemo vidjeti, isti plan radi i sa selekcijom BIH koji provodi kroz mlađe igrače.

Moglo bi se reći da ekipama koje je on vodio nije nedostajalo lepršavosti i atraktivnosti u igri(Mars u blizancima), ali i uz dosta oscilacija i promjenjivosti, zar ne?! Uz to dodajmo pitanje, da li njegova Venera u Ovnu jasno oslikava njegovu rečenicu kada kaže:”Ovu selekciju BIH treba graditi oko Džanana Muse!”-Inače, Džanan Musa je rođen u znaku Ovna, jako borben tip koji jasno želi dominirati kao i sam Vujošević. Ili ta Venera opet naglašava borbenost koju on traži od igrača. Stari vuk Duško Vujošević će nas sve još mnogo puta obradovati, ali i iznenaditi promjenama. Dobar period mu ide od 12-2018/2019.

Sretno stari vuče, Duško Vujoševiću-Dule!